avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate O mica problema - pericol de infectie?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

O mica problema - pericol de infectie?

Buna , azi m-am tuns si aia care m-a tuns, ma ciupit/taiat putin cu foarfeca, o zgarietura dar a iesit putin sange, mi-a pus acolo niste alcool medicinal, si dupa eu am mers pana la urgente sa le explic problema, si mi-au facut o injectie antitetanos si m-au bandajat, eu am mers la Urgente exact dupa ce am iesit de la frizerie/coafor. As vrea sa stiu daca exista riscu sa ma infecteze cu ceva virusi gen hepatita, hiv etc
Chiar daca ma atins si numai un strop de sange a iesit aceasta persoana dovedeste a fi iresponsabila/neatenta si eu ma tem sa nu iau ceva virusi. Ce sfaturi imi dati? am de ce sa ma ingrijorez , nu stiu ce sa fac.
Buna seara!

Aici e un forum despre probleme juridice, nu medicale.

Cu stima.
Nu ar trebui sa va faceti prea mule griji acum, o eventuala infectie de genul acelora la care faceti referire poate fi evidentiata dupa o perioada de asteptare de 6 luni cel putin. Sens in care ar trebui sa faceti analize de specilitate.
Daca intentia dvs. este de a actiona in justitie persoana respectiva sau ,,frizeria,,.salonu, in prealabil ar fi trebuit sa notati in caietul de sugestii si reclamatii aceasta intamplare si sa nu plecati din salon. Acum insa, e cam dificil sa dovediti ca de la salon survin acele escoriatii...deci cam greu de dovedit legatura de cauzalitate.
Daca ar fi existat reclamatia, probabil salonul v-ar fi despagubit in vre-un fel...;)
Medical: nu exista risc de infectare cu HIV (plaga nu a fost atinsa cu sange contaminat), dar exista cel referitor la Hepatita B si C . Mergeti la medicul de familie si solicitati analizele AgHBs si Ac antiHBs pentru hepatita B, iar daca ambele analize sunt negative solicitati vaccinarea. Pentru hepatita C solicitati Ac VCH.

Juridic: daca nu ati scris in condica de sugestii si reclamatii, asa cum a indicat colegul @sebastian-barbulescu, poate ca ati pastrat bonul de la casa, asa ca aveti dovada ca in ziua respectiva, ati fost in unitatea respectiva. Probabil ca daca veti merge insotit de un avocat la salonul respectiv vor fi receptivi la a asculta doleantele dvs. privind suportarea costurilor ocazionate de analizele respective.
sebastian-barbulescu a scris:

Daca intentia dvs. este de a actiona in justitie persoana respectiva sau ,,frizeria,,.salonu, in prealabil ar fi trebuit sa notati in caietul de sugestii si reclamatii aceasta intamplare si sa nu plecati din salon. Acum insa, e cam dificil sa dovediti ca de la salon survin acele escoriatii...deci cam greu de dovedit legatura de cauzalitate.
Daca ar fi existat reclamatia, probabil salonul v-ar fi despagubit in vre-un fel...;)

Putin probabil sa fi avut condica de sugestii si reclamatii, nu mai exista aceasta obligatie pentru comercianti. E optionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hpv carciloame, gama virală de adn risc ridicat de cancer. aș dori ca persoana care m-a infectat să plătească pentru situația creată, și sa nu mai poată face alte victime DAdinuta DAdinuta Buna Ziua. De curând am fost infectata cu Virusul HPV risc ridicat tulpini de ADN genotipuri 31,66,68. De curând am întâlnit un bărbat cu care am discutat ... (vezi toată discuția)
Asistenta medicala infectata cu virus hepatic c ma_ria ma_ria Buna ziua, o as medicala a suferit un accident de munca prin intepare cu ac de la un pacient purtator de hepatita C. A facut boala, faza acuta, spitalizata, in ... (vezi toată discuția)
Hepatita c PatricBogdan PatricBogdan Buna seara. As avea rugamintea sa ma ajutati sa aflu un raspuns clar si sigur, la intrebarea: in ce domenii am voie sa lucrez practic, daca sunt purtator de ... (vezi toată discuția)