avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu pe unitate pentru copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu pe unitate pentru copil

Buna ziua,
Sunt in concediu de crestere copil pana in decembrie 2014, iar in octombrie 2014 voi naste din nou. La primul copil firma la care lucrez mi-a oferit un salariu mediu pe unitate drept ajutor si as vrea sa stiu daca mi se mai acorda si la al doilea avand in vedere ca am contractul suspendat pentru concediu de crestere al primului copil. Contractul de munca este din mai 2010. Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:47, 1 Martie 2014
cred ca depinde de firma dar eu am primit pentru ambii copii si voi primi si pentru al 3 lea si sunt in aceeasi siuatie ca tine sunt in cc2 si urmeaza sa nasc din nou in luna mai
Ajutorul de nastere se acorda de catre un angajator numai daca este prevazut in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al acestuia.

In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio astfel de obligatie.
Va multumesc pentru raspunsuri. Ajutorul este prevazut in contract deoarece pentru prima nastere am luat, dar nu eram sigura pentru a doua nastere daca se acorda avand in vedere ca nu am mai lucrat din cauza ca sunt in concediu de crestere a primului copil
Ajutorul de nastere nu este conditionat, in cazul dvs, de a desfasura o anumita perioada de timp activitate.

Prin urmare, daca este stipulat in c.i.m. atunci angajatorul are obligatia sa-l acorde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere copil claudiah28 claudiah28 Buna ziua Cel de-al doilea copil al meu se va naste in timpul Cic-ului ptr primul copil. Intrebarea mea e daca angajatorul ar trebui sa-mi acorde ajutorul ... (vezi toată discuția)
Premiu nastere al doilea copil mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Exista ceva premiu care se da de la stat pentru nasterea celui de al 2-lea copil? in jur de 2.900 ron? Va ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate oferit la nasterea copilului Mariandreea Mariandreea Buna ziua! In 2012 s-a ascut fetita mea. Pe atunci nu m-a informat nimeni de posibilitatea de a primi acest salariu mediu pe unitate la nasterea copilului. ... (vezi toată discuția)