1. Unui cetatean strain care divorteaza de un cetatean roman dupa 8 ani de casnicie, avand domiciliul comun si continuitate de sedere in Romania, prin recasatorirea cu un alt cetatean roman, ii mai este necesara parcurgerea a celor 5 ani de casnicie pentru a putea depune dosarul in vederea dobandirii cetateniei romane?
2. Faptul de a se afla in intretinerea sotului de cetatenie romana poate fi considerat ca "mijloc legal de existenta"?
La depunerea documentelor trebuie sa fie prezent si sotul cetatean romana cu actul de casatorie. De aici rezulta necesitatea ca la data depunerii cererii sotii sa fie casatoriti. In caz contrar, termenul trebuie sa curga din nou.
Mijloc legal de existenta inseamna prestarea unei activitati din care sa rezulte venituri.
elena
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Drept de munca
iojik
Un cetatean strain (nascut cetatean roman, dar care a renuntat la cetatenia romana) primeste permis de sedere temporara (pe un an), in virtutea faptului ca ... (vezi toată discuția)
Obtinere cetatenie
sayeh
Buna ziua,
Sunt cetatean Iranian si am domiciliul in Romania de 7 ani. Am inceput cu o viza de 6 ani de studii fara intrerupere si de aproape un an am viza ... (vezi toată discuția)