Salut prieteni,
Am o dilema pentru care chiar am nevoie de ajutor.
Un anume cetatean sa-l numim generic "Gica", se stabileste intr-un sat din Romania. Neavand locuinta, "Gica" primeste incuviintare (verbala) de la un localnic sa locuiasca in casa sa in care la acel moment nu locuia nimeni. "Gica" se muta in acel imobil, renoveaza casa, trage utilitati apa, curent electric etc. Intre timp, intervine decesul proprietarului. Dupa ceva vreme (3 ani) unul dintre cei 3 mostenitori vine la "Gica" si il constrange moral sa plateascao anumita suma lunar reprezentand chirie in caz contrar il someaza pe "Gica" sa paraseasca imobilul.
Acum dilema mea este daca un singur mostenitor poate avea suport legal in vederea evacuarii lui "Gica" tinand cont de faptul ca imobilul nu a fost ocupat abuziv ci cu acordul proprietarului de drept inainte de decesul acestuia.
Mostenitoprul este acum proprietar si il poate evacua pentru lipsa de titlu. Chiriasul poate solicita despagubiri penrtru imbunatatirile aduse imobilului si care profita proprietarului prin ridicarea valorii bunului.(juridic - imbogatire fara just temei)
Evacuare imobil
lory2000
Buna ziua ,va rog sa ma ajutati cu un sfat,
am cumparat o casa si nu reusesc sa evacuez un individ care sta acolo.
Fostul proprietar ,cat timp a locuit in ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias
crinakovacs
Ce pot sa fac pentru a evacua chiriasul dintr-un imobil?Contractul de inchiriere a fost incheiat intre 2 persoane fizice, proprietarul case fiind o persoana ... (vezi toată discuția)