Ce pot sa fac pentru a evacua chiriasul dintr-un imobil?Contractul de inchiriere a fost incheiat intre 2 persoane fizice, proprietarul case fiind o persoana juridica. una dintre partile contractului era administratorul societatii care detinea imobilul. intre timp, administratorul societatii a decedat iar mostenitorii doresc evacuarea chiriasului din imobil. Contractul de inchiriere a fost incheiat la data de 27.07.20011pe o perioada nedeterminata. Chiriasul nu doreste sa paraseasca spatiul cu toate ca i s-au acordat 60 de zile de preaviz.
va rog sa ne ajutati cu un sfat intrucat dorim evacuarea urgenta a imobilului. va multumesc.
Pentru reziliere contract si evacuare chirias ,conteaza mult clauzele negociate si asumate in contractul de locatiune
Analizati daca sunt prevazute clauze in cazul decesului proprietarului
In situatia in care amiabil nu se ajunge la consens,va revine dreptul sa promovati actiune in evacuare
In contractul de inchiriere nu e stipulata clauza privind decesul proprietarului...si amiabil nu prea vad cum am ajunge la un acord din moment ce nu exista deschidere spre intelegere...:(
Ati spus ca proprietarul imobilului este o persoana juridica. Ce s-a intamplat cu ea dupa decesul administratorului ei?
Daca societatea s-a desfiintat, contractul pe perioada nedeterminata nu mai e valabil. Mostenitorii, persoane fizice care au preluat bunurile societatii, pot actiona pentru evacuare.
Daca mostenitorii au preluat societatea si vor s-o lase sa functioneze... nu mai stiu. Perioada aia nedeterminata n-a fost chiar inspirata. Vor trebui sa gaseasca in clauzele contractului un motiv de reziliere, altfel n-au castig in instanta pentru evacuare.
Cred, nu sunt de specialitate.