avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune si contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune si contract de inchiriere

as dori sa ma informez asupra unui caz mai complicat: suntem mostenitori legali dupa tatal meu, care a fost proprietar unei case in care acum sta un chirias. Contracturl de chirie expira in Aprilie 2010. cum putem face rezilierea contractului, caci inca nu a fost desfasurata procedura succesorala. Pot sa trimit de pe acum o notificare de reziliere, chiar daca inca nu am certificat de mostenitor?
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 10:29, 3 Decembrie 2009
buna ziua!
dvs , dezbateti succesiunea de pe urma tatalui.
in calitate de continuatori ai tatalui veti dobandi prin sucesiune dr si oblig acestuia.
va incumba obligatia de a respecta acest contract de inchiriere.
daca in contract este inserata o clauza de denuntare unilaterale a contractului puteti sa va prevalati de ea, dupa dezbaterea succesiunii.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
ContSters97658, utilizator
Doar in cazul in care in acel contract exista o clauza de denuntare unilaterala...Altfel,va trebui sa respectati contractul de inchiriere pana in aprilie 2010.
am inteles, ca un contract de inchiriere inceteaza cu data expirarii, nu? am mai inteles, ca un contract facut pe un timp hotarat se poate prelungi si tacit, daca nici una din parti nu face o miscare spre prelungirea/reannoirea contractului sau rezilierea acestuia inainte de incetarea contractului . Asa ca daca inca nu sunt mostenitor legal, atunici nu pot sa notific rezilierea in timp (= 60 de zile inainte de incetarea contractului).
Vremsa vindem apartamentul.
da, nu asta e problema, o sa respectam contractul, dar nu vrem sa se prelungeasca in nici un mod (de pilda tacit) DUPA sfarsitul acestei date.
In fata chiriasului nu aveti deocamdata nici o calitate! Pana nu dezbateti succesiunea nu puteti sa-l notificati fiindca nu veti putea demonstra ca sunteti proprietarii acelui imobil! Colegii mei v-au sfatuit foarte corect: dezbateti succesiunea , iar apoi notificati chiriasul! B-)
Succes!

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un chiriaș care are contract de închiriere pînă ... Jorjetel10 Jorjetel10 Bună ziua, Am un chiriaș cu contract de închiriere pînă în septembrie 2021, dar și viză de flotant pînă la sfîrșitul anului 2021. Pot să-i cer ... (vezi toată discuția)
Radiere contract de inchiriere - apartament iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la: Radierea contractului de inchiriere la administratia fiscala inseamna automat si anularea ... (vezi toată discuția)