as dori sa ma informez asupra unui caz mai complicat: suntem mostenitori legali dupa tatal meu, care a fost proprietar unei case in care acum sta un chirias. Contracturl de chirie expira in Aprilie 2010. cum putem face rezilierea contractului, caci inca nu a fost desfasurata procedura succesorala. Pot sa trimit de pe acum o notificare de reziliere, chiar daca inca nu am certificat de mostenitor?
buna ziua!
dvs , dezbateti succesiunea de pe urma tatalui.
in calitate de continuatori ai tatalui veti dobandi prin sucesiune dr si oblig acestuia.
va incumba obligatia de a respecta acest contract de inchiriere.
daca in contract este inserata o clauza de denuntare unilaterale a contractului puteti sa va prevalati de ea, dupa dezbaterea succesiunii.
Doar in cazul in care in acel contract exista o clauza de denuntare unilaterala...Altfel,va trebui sa respectati contractul de inchiriere pana in aprilie 2010.
am inteles, ca un contract de inchiriere inceteaza cu data expirarii, nu? am mai inteles, ca un contract facut pe un timp hotarat se poate prelungi si tacit, daca nici una din parti nu face o miscare spre prelungirea/reannoirea contractului sau rezilierea acestuia inainte de incetarea contractului . Asa ca daca inca nu sunt mostenitor legal, atunici nu pot sa notific rezilierea in timp (= 60 de zile inainte de incetarea contractului).
Vremsa vindem apartamentul.
In fata chiriasului nu aveti deocamdata nici o calitate! Pana nu dezbateti succesiunea nu puteti sa-l notificati fiindca nu veti putea demonstra ca sunteti proprietarii acelui imobil! Colegii mei v-au sfatuit foarte corect: dezbateti succesiunea , iar apoi notificati chiriasul! B-)
Succes!