avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere contract de inchiriere - apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere contract de inchiriere - apartament

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la:
Radierea contractului de inchiriere la administratia fiscala inseamna automat si anularea acestuia?
De asemenea radierea contractului presupune ceva obligatii din partea chiriasului (in sensul ca acesta ar trebui sa paraseasca locuinta, daca da in ce termen)?
Daca ati putea sa imi oferiti si alte informatii legate de radierea contractului.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:39, 11 August 2009
Daca contractul mai este valabil , adica este in termen si chiria este platita , nu puteti fi data afara din imobil decat dupa expirarea perioadei contractuale!
Radierea contractuklui de la fisc nu inseamna neaparat ca acest contract este reziliat de drept!
Ati platit chiria la termen? Aveti un termen in contract ? O perioada pe care s-a facut inchirierea?
Contractul a fost incheiat in 29.06.2009 pe o perioada de 1 an. Nu a fost mentionata garantia in avans, invenatrul bunurilor. Dupa incheierea contractului chiriasul fara aprobarea proprietarului a modificat cu pixul o clauza din contract si anume: chiriasul poate subinchiria apartamentul, desi in contract aparea ca nu poate inchiria. Langa aceasta modificare, pe contract nu apare semnatura propietarului de luare la cunostinta a modificarii. Chiriasul a furat din apartament bunuri. Cum poate fi demostrat acest lucru daca nu a fost facut un inventar la inceput.

Dupa rezilierea contractului la fisc, daca acest lucru nu presupune si anularea contractului, ce trebuie facut pentru a putea anula contractul inainte de termen?

Multumesc.
Pentru furtul bunurilor si modificarea contractului puteti formula o plangere penala la Politie.Va trebui sa dovediti cu martori existenta bunurilor disparute.
In functie de clauzele contractuale, puteti notifica chiriasul cu rezilierea/denuntarea unilaterala a contractului si solicita eliberarea apartamentului.Insa nu va bazati pe faptul ca scapati de un eventual proces.

subinchirierea locatiei se poate face numai cu acordul proprietarului (care ar fi bine sa fie dat in scris),vedeti legea 114 /
96
iancau_Anamaria a scris:

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la:
Radierea contractului de inchiriere la administratia fiscala inseamna automat si anularea acestuia?
De asemenea radierea contractului presupune ceva obligatii din partea chiriasului (in sensul ca acesta ar trebui sa paraseasca locuinta, daca da in ce termen)?
Daca ati putea sa imi oferiti si alte informatii legate de radierea contractului.

Pentru a produce efecte juridice radierea trebuie sa se faca in conditii contractuale.
Daca contractul produce in continuare efecte juridice intre partile contractante fiind in vigoare radierea nu va avea efecte intre coccontractanti.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere lauraclio lauraclio poate chiriasul sa incheie un contract de comodat cu o societate comerciala in conditiile in care prin contractul de inchiriere a fost interzisa subinchirierea ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere oug 40 m.boteanu m.boteanu Am incheiat un contract de inchiriere in baza OUG 40 . Chiriasul nu a platit chiria de 4 luni si a subinchiriat apartamentul fara acordul meu , netinand cont ... (vezi toată discuția)
Cum anulez un contract de inchiriere urgent va rog sa maajutati!!! wajdi wajdi :(( vreau sa anulez un contract de inchiriere eu fiind chiriasul si sa imi recuperez avansul de 1100euro;reprezentand plata pe 4luni plus garantie si comision ... (vezi toată discuția)