avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

poate chiriasul sa incheie un contract de comodat cu o societate comerciala in conditiile in care prin contractul de inchiriere a fost interzisa subinchirierea spatiului?
Va multumesc
Nu poate, pentru ca in acest fel s-ar incalca interdictia de a ceda dreptul de folosinta al spatiului inchiriat, iar locatorul, apoi, va putea sa reziliere contractul datorita incalcarii clauzelor contractuale. Chiar daca este vorba despre comodat , acest aspect nu are importanta, cata vreme prin contract s-a interzis in mod expres dreptul locatarului de a subinchiria. Subinchirierea presupune cedarea spatiului inchiriat , sau a unei parti din acesta. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Comodat? fort fort sunt subiectul pasiv al unui contract de inchiriere in care este prevazuta si clauza interzicerii subinchirierii. cu toate acestea eu vreau sa cedez accesul si ... (vezi toată discuția)
Chiriasul doreste contract comodat pt. un tert (sc) ContSters84851 ContSters84851 Buna ziua tuturor, Sunt persoana fizica - proprietar [u]apartament cu 2 cam.+ dependinte, inchiriat[/u] (tot) legal unei societati comerciale (ob. pr. ... (vezi toată discuția)