avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... comodat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

comodat?

sunt subiectul pasiv al unui contract de inchiriere in care este prevazuta si clauza interzicerii subinchirierii. cu toate acestea eu vreau sa cedez accesul si folosinta spatiului locativ unei alte persoane juridice. in ce masura este posibil acest lucru? ( un contract de comodat ar fi permis?)

multumesc,
alex
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 5 Octombrie 2007
Potrivit art.1418 C.civ., locatarul are dreptul de a subînchiria ori a subarenda şi de a ceda contractul sau către altul, dacă o asemenea facultate nu i-a fost interzisă.
Intrucat v-a fost interzis acest lucru prin contractul incheiat , cedarea dreptului de folosinta o puteti face doar cu acordul scris al proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere lauraclio lauraclio poate chiriasul sa incheie un contract de comodat cu o societate comerciala in conditiile in care prin contractul de inchiriere a fost interzisa subinchirierea ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Chiriasul doreste contract comodat pt. un tert (sc) ContSters84851 ContSters84851 Buna ziua tuturor, Sunt persoana fizica - proprietar [u]apartament cu 2 cam.+ dependinte, inchiriat[/u] (tot) legal unei societati comerciale (ob. pr. ... (vezi toată discuția)