avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt de animale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt de animale

buna ziua,am o ntrebare ,ni sa furat 2capre din turma,stim cine le-a furat,dar avem o problema,,,hotii is prieteni foarte buni cu politisti din comuna,noi suntem recent mutati in comuna,avem cartile de identitate expirate,,ii putem da in judecata pt furt?va rog spuneti-m ce pasi trebuie sa urmez,,nu am trecut niciodata prin asa ceva,.va multumesc

Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 12:55, 2 Martie 2014
Formulati o plangere la Parchetul Judecatoriei de pe raza teritoriala a locului faptei. Parchetul va trimite dosarul in vederea efectuarii cercetarilor la acei politisti insa, acestia nu prea mai au cum "sa-si ajute prietenii" decat juridic daca se pricep. Dupa efectuarea cercetarilor penale, politistii au obligatia sa retrimita dosarul inapoi la parchet cu propunere de incepere sau neancepere a urmaririi penale. Procurorul de caz confirma sau infirma solutia data de politisti si da ordonanta de incepere sau neancepere a urmaririi penale. Impotriva acesteia se poate face contestatie daca solutia va nemultumeste.
Nu are nici o legatura expirarea cartilor de identitate. Ele nu sunt mai presus de lege !
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
ADRIAN CHELARU, Alte profesii
Buna ziua!

Daca nu doriti sa mergeti la politia din comuna, va sfatuiesc sa depuneti plangerea la cel mai apropiat Parchet. Dosarul va fi instrumentat tot de politia din comuna, dar macar mai scurtati din timp, si in plus, politistii se vor misca mai repede, fiind supravegheati inca de la inceput de catre procurorii de la Parchet.

Cu stima.
1) Intai rezolvati problema cu C.I.,pentru ca daca faceti o plangere,trebuie sa mentionati si datele dvs din C.I.
2) Daca faceti plangere la politie,exista riscul sa primiti amenda ptr.ca nu v-ati schimbat C.I.
3) Indiferent daca hotii sunt prieteni cu politistii,depuneti plangere la politie,sa aveti si martori, apoi asteptati raspunsul politiei.
4) Nu dvs ii dati in judecata pe hoti,ci procurorii. Politia trebuie sa inainteze cazul dvs catre parchet,iar procurorii in urma cercetarii dosarului,va da o rezolutie cu: U.P. , S.U.P. sau N.U.P.
5) Daca aveti indoieli cu privire la politia din comuna care sunt prieteni cu hotii,faceti plangere direct la parchet, insa rezolvati-va urgent cu actele.
multumesc pt sfaturi,,cit la suta am sanse sa recuperez animalele?
Totul depinde de dvs. Cu cat va miscati mai repede,cu atat puteti sa va recuperati mai repede animalele. Exista posibilitatea ca hotul sa vanda animalele sau sa le taie,si astfel nu veti mai avea sanse sa dovediti nimic. Va trebuie martori,eventual poze in care sa dovediti animalele in ograda hotului.
Poate este cazul cum a spus si colegul @alpinltd,sesizati de urgenta parchetul,insa miscati-va repede si cu actele cu C.I.. Puteti fi amendat daca nu va faceti actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dece politia romana tegiverseaza dosare ne terminate? kata977 kata977 In data de 15-03-2011 am cumparat un Audi A4 din Giurgiu cu numar de inmatriculare BT-8827-BM, iar pe data de 26-03-2011 mi-a fost furat cu toate actele masini ... (vezi toată discuția)
Distrugere dan_bcdro dan_bcdro acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)
Cand poate fi efectuata o expertiza judiciara Mihaita Catalin Mihaita Catalin Speta: Accident mortal de circulatie. Victima singura in autoturism (autoaccidentare - alte autovehicule, persoane nu au mai fost implicate in accident). Se ... (vezi toată discuția)