avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa parinti

Buna ziua,
Ma numesc Ana si mai am un frate , amandoi suntem casatoriti si locuim in apartamentul parintilor nostri . M-ar interesa si pe mine daca in momentul cand fac succesiunea dupa ambii parinti decedati, daca beneficiaza la apartament si sotul meu sau sotia fratelui meu (fratele si cumnata mea au si un copil). In momentul cand se face trecerea apartamentului pe numele meu si al fratelui meu au si ei dreptul la ceva din apartament?
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
anuska2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:00, 28 Februarie 2014
Nu, bunurile mostenite sau cota parte din bun, vor fi proprii ale voastre. Sotii vostri nu au drept de proprietate.
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Numai d-voastra si fratele aveti drept la mostenire dupa parintii d-voastra.
In cazul d-voastra mostenirea se transmite in linie directa, adica mosteniti doar d-voastra si fratele d-voastra. In mod normal veti fi coproprietari in cote de cate 1/2.
Va multumesc! Intelesesem de la alta persoana divortata de curand, ca beneficiaza si ei daca facem succesiunea pentru ca se presupune ca si mostenirea casei s-a facut in timp ce eram casatoriti, ca au si ei dreptul prin ~legea familiei~ sau ca la 10 ani de casnicie intra automat ca bun dobandit in comun. Exista vreo diferenta intre notar si judecatorie? Unde este de preferat sa fac succesiunea?
la notar. In instanta ajungeti in caz de neintelegeri cu fratele asupra cotelor sau impartelii.
Nimic din ce v-a zis acea persoana nu exista.. bunurile nu devin comune doar ca cel doi sunt casatoriti nici de 10 nici dupa 100 de ani si nici nu conteaza ca bunurile sunt mostenite in timpul casatoriei ca nu vor deveni comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de proprietate prin vanzare sau donatie MariusN1 MariusN1 Buna ziua. Impreuna cu viitoarea sotie, stam intr-un apartament cumparat de catre parintii ei. Dupa casatorie am dori sa devenim noi posesorii ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)