avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Aplicare folie geamuri
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Aplicare folie geamuri

Buna seara ,va rog sa imi spuneti daca folia pe geamurile laterale spate si luneta poate fi facuta intr-un service autorizat RAR care poate elibera si un document de omologare.
Cel mai recent răspuns: ContSters42601 , utilizator 22:09, 28 Februarie 2014
Aplicarea foliilor se face numai in service-uri autorizate RAR care elibereaza si documentele de conformitate pentru folie si serviciul prestat.
Si in acest caz nu mai e cazul sa mergem la RAR iar politia nu ne poate sanctiona?
Atelierele autorizate să efectueze operaţiunea de aplicare a foliei colorate, trebuie să elibereze un document privind certificatul de conformitate şi licenţa emisă de Organismul de Certificare Produse al Registrului Auto Român, iar la inspecţia tehnică periodică se verifică eticheta ce conţine marcă de omologare a geamului precum şi gradul de transparentă.

sursa: RAR
[ link extern ]

Service-uri-le autorizate RAR (pe judete) sa aplice folia le gasiti aici
[ link extern ]

Documentul pe care il elibereaza atelierul trebuie sa il pastrati in masina (sau copia acestuia) ptr a-l prezenta politiei la un eventual control.
Mii de multumiri!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru folie ContSters180923 ContSters180923 Am o intrebare : mi sa luat certificatl de imatriculare pentru folie pe geamurile de pe fata. i-am aratat politistului ca sunt omologate prin bulina de la rar ... (vezi toată discuția)
Amenda si retinere certificat la autovehicul inmatriculat in grecia, pentru folii pe geamuri laterale fata Phlom Phlom Buna seara! In urma cu putin timp am venit in vizita in Romania la neamuri, cu masina personala, inmatriculata in Grecia. Astazi am fost oprit in trafic de ... (vezi toată discuția)
Folii auto livium2015 livium2015 recent am fost amendat si mi s-a retinut talonul pentru ca am folii pe geamurile laterale din fata omologate sa si celelalte din spate, dar politistului i s-au ... (vezi toată discuția)