avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rog ajutor cat mai urgent- tagada de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rog ajutor cat mai urgent- tagada de paternitate

M-am casatorit cu ani in urma cu o tipa gravida, la nastere am recunosccut copilul, ulterior am divortat si judecatoarea mi-a fixat o pensie alimentara minima la vremea aceea( prin 2001). Am convenit sa nu ii dau bani deoarece nu e copilul meu natural(doar verbal din nefericire), apoi recent m-am recasatorit si a inceput fosta cu amenintari impreuna cu ma-sa ca ma da in judecata sa ii platesc! Ce pot face sa me debarasez de corvoada asta? Cum pot stabili si renunta a mai fi tatal in acte al acelui copil sau alte metode care sa nu ma mai implice direct ca si tata in viata copilului respectiv? Va multumesc anticipat!!!:frantic::frantic::frantic:
sa consultati un avocat ar fi recomandabil sa vedeti ce este de facut , o eventuala repunere in termen pentru tagada paternitiatii.altfel va poate cerceta si penal si condamna pentru abandon de familie
tagada paternitatii se face in termen de 3 ani.este greu de facut o asemene cerere la acest moment.mergeti la un cabinet avocat cu actele si vedeti ce este de facut.
Mi s-ar parea normal sa cereti sa faceti un test ADN, sa dovediti ca nu sunteti tatal biologic. Dar nu as sta fara avocat...
Si cu avocat este extrem de greu.
Pana sa se ajunga la testul ADN poate fi un drum foarte lung...
Testul ADN costa 2700 lei.
Eu in locul lui as plati testul decat sa ajung la pedeapsa pentru abandon. L-as solicita, nu e posibil?

Alte discuții în legătură

Copilul nascut in timpul casatoriei. crina_cry crina_cry Buna ziua, am si eu o intrebare, Sora mea a fost maritata in anul 2004 si a divortat anul acesta in 2016, ea a nascut un copil in anul 2010, cu un alt barbat, ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate Diana Daisy Diana Daisy Buna ziua...Care teste de paternitate sunt recunoscute in instanța, si care nu? (vezi toată discuția)