avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rog ajutor cat mai urgent- tagada de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rog ajutor cat mai urgent- tagada de paternitate

M-am casatorit cu ani in urma cu o tipa gravida, la nastere am recunosccut copilul, ulterior am divortat si judecatoarea mi-a fixat o pensie alimentara minima la vremea aceea( prin 2001). Am convenit sa nu ii dau bani deoarece nu e copilul meu natural(doar verbal din nefericire), apoi recent m-am recasatorit si a inceput fosta cu amenintari impreuna cu ma-sa ca ma da in judecata sa ii platesc! Ce pot face sa me debarasez de corvoada asta? Cum pot stabili si renunta a mai fi tatal in acte al acelui copil sau alte metode care sa nu ma mai implice direct ca si tata in viata copilului respectiv? Va multumesc anticipat!!!:frantic::frantic::frantic:
La IML se face testul ADN.
Nu cred ca are sens sa il faca din pura curiozitate in alta parte daca stie ca nu este copilul lui...
Link-ul indicat de dvs. nu este de la IML.
Este un caz interesant, complex si frumos d.p.d.v al conflictului juridic in care ambele persoane s-au jucat cu prevederile formale ale legii si au ajuns la fondul real, sanctionabil al situatiei juridice care s-a creat. Raspunsul nu sta in art . x sau y, avem de a face cu o veritabila simulatie ,nu in acceptiunea clasica, dar oricum este un caz care necesita multa maiestrie si este departe de a fi imposibil. ( ganditi-va doar la dreptul imprescriptibil al copilului de a cunoaste tatal real care poate fi opus usor mamei mincinoase , filiatia fiind mult mai complexa decat incasarea unei sume de bani - deja celebrul interes superior al copilului). Trista si revoltatoare este lasitatea sau pur si simplu limitarea cu care se acorda sfaturi ,usor de dat, atunci cand este vorba de o alta persoana. Este mai onest a se spune : nu stim, ne depaseste. Imposibil nu exista in drept, mai ales in cel civil iar principul " inghite si taci ca poate fi mai rau, uite ce poti pati' este pueril. Trebuie sa existe undeva un avocat care sa sesize si sa faca fata provocarilor acestui caz. Din pacate se practica inca mult o 'asistare' formala, mecanica, menita sa faca bani si atat. Cine se considera 'nevinovat' fata de clientii sai, trecuti sau viitori, sa dea primul cu piatra in acest comentariu ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul nascut in timpul casatoriei. crina_cry crina_cry Buna ziua, am si eu o intrebare, Sora mea a fost maritata in anul 2004 si a divortat anul acesta in 2016, ea a nascut un copil in anul 2010, cu un alt barbat, ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate Diana Daisy Diana Daisy Buna ziua...Care teste de paternitate sunt recunoscute in instanța, si care nu? (vezi toată discuția)