Buna ziua, am si eu o intrebare, Sora mea a fost maritata in anul 2004 si a divortat anul acesta in 2016, ea a nascut un copil in anul 2010, cu un alt barbat, iar pe certificatul de nastere a fost trecut linie la tata, acum instanta doreste sa-l puna pe fostul sot ca tata, intrebarea mea este, ce trebuie facut daca fostul sot nu doreste sa faca testul ADN? ce alte probe ar putea aduce sora mea pentru ca copilul ei sa ramana la ea, ea este plecata in BELGIA, copilul este nascut acolo, si ea ar dori ca cand ar veni in Romania sa nu-i trebuiasca procura de la nici unul din barbati. ce solutii ar fi pentru ca sa fie bine pentru ea? ar putea deschide proces si sa ia ea in custodie copilul? ar fi o varianta buna? pentru ca fostul sot nu vrea deloc sa mearga sa faca testul ADN. multumesc frumos!
Ce alte modalitati ar mai fi? ce probe ar mai putea dovedi ca respectivul nu este tatal copilului?multumesc! cum este cu custodia? este o varianta buna?
In caz de custodie tatal care nu este tata...va fi obligat si la pensie de intretinere...
Pentru iesirea din tara sau la ce va trebuie hotarare judecatoreasca?
Nu transcrieti certificatul in Romania ca sa nu va complicati si asa nu va fi incidenta legea romana in sensul ca nu exista tata la rubrica tata...cred eu...fara sa vad actele...
Daca scoateti certificat in Romania va aparea automat sotul ca tata.
De aceea este bine sa se divorteze din timp pentru a nu se ajunge la astfel de situatii extrem de complicate...si costisitoare...
Paternitate
roxana000
Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)