avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Taxa de poluare - CJUE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Taxa de poluare - CJUE

in anul 2013 am cumparat un automobil second hand pentru care am achitat la finante taxa auto de 2200 lei(masina a costat 4500 lei)Pe site a aparut o instiintare ca taxa auto instituita in anul 2012 a fost declarata ilegala printr-o ordonanta de urgenta emisa in luna februarie de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene.CJUE a declarat ca taxa de poluare contravine reglementarilor europene,romanii neputand sa achite o taxa pentru masinile achizitionate din UE statul nostru fiind deja membru. Este valabila aceasta problema si in anul 2013 ?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:23, 4 Martie 2014
Parerea mea este ca aceste argumente din 2012 raman valabile si in 2013, deoarece prevederile din aceasta materie nu au suferit modificari legale care sa elimine discriminarea taxării în spațiul UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto (9/2012) platita dupa 01.01.2013 - cerere respinsa AlinMiclea AlinMiclea Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta in situatia urmatoare: Am depus la tribunal in iulie 2013 un dosar \\"standard\\" pentru recuperarea taxei auto ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto CiprianMihai CiprianMihai Persoana fizica in calitate de al doilea proprietar,pot recupera taxa auto platita de primul proprietar al masinii? Taxa de prima inmatriculare a fost ... (vezi toată discuția)
Taxa auto de mediu leval leval Am masina inscrisa in Anglia, dar pe numele meu( pe cartea de identitate a masinii sint proprietar), din anul 2009. Am vreo sansa sa o inmatriculez in RO tot ... (vezi toată discuția)