avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In cat timp se schimba numele dupa casatorie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In cat timp se schimba numele dupa casatorie?

Daca obtin o viza de munca de tip J1 pentru SUA pe pasaport si apoi intr-un timp scurt ma casatoresc, pot sa plec cu pasaportul cu acea viza fara sa imi schimb actele (vreau sa plec imediat dupa casatorie fara sa mai umblu sa imi schimb numele si sa nu pierd viza)?Sau trebuie sa anunt la ambasada si sa imi schimb toate actele?De fapt, intrebarea e daca apare in vreo baza de date faptul ca m-am casatorit si deci mi-am schimbat numele si asta sa ma impiedice la vama sa parasesc tara sau la vama in SUA pe aeroport.
La oficierea căsătoriei actul de identitate al soţului care îşi schimbă numele va fi invalidat urmând a fi preschimbat în termen de 15 zile. Celor care doresc să călătorească în străinătate imediat după oficierea căsătoriei şi au actul de identitate invalidat se recomandă să solicite informaţii suplimentare de la instituţiile abilitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2014
ADRIAN CHELARU, Alte profesii
Nu-i obligatoriu să vă schimbaţi numele la căsătorie. Păstraţi-vă actualul nume şi nu mai aveţi bătăi de cap.
Aveţi aceleaşi drepturi şi obligaţii care derivă din căsătorie, indiferent de numele purtat.
Daca va schimbati numele puteti schimba si pasaportul, nu pierdeti viza. Vechiul pasaport va ramane la dvs, va fi taiat doar un colt deci fila cu viza va ramane intreaga - o puteti arata la frontiere insa va trebui sa calatoriti cu certificatul de casatorie dupa dvs.

Schimbarea numelui in baza de date se face doar dupa ce solicitati cartea de identitate cu noul nume, nu dupa oficierea casatoriei.
Daca nu va schimbati CI in cele 15 zile despre care spune legea riscati o amenda intre 40 si 80 de lei insa nu v-as recomanda sa plecati in stainatate fara un act de identitate valabil la dvs. Daca ar expira pasaportul in timp ce sunteti in SUA ar fi tare complicat sa obtineti altul fara sa aveti CI valabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
Călătorie în sua imediat după căsătorie: pot avea probleme la frontieră dacă nu îmi schimb cartea de identitate cu noul nume în termenul legal? claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Detin pasaport valabil si viza de SUA valabila pe 10 ani, pe numele actual. Pe data de 26mai urmeaza sa ma casatoresc si voi lua numele sotului, ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate imediat dupa casatorie malina1987 malina1987 Buna ziua, Luna viitoare ma voi casatori si la 2 zile distanta vreau sa plec in Turcia. Am fost zilele astea la Pasapoarte care mi au spus ca indicat ar fi ca ... (vezi toată discuția)