avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Călătorie în SUA imediat după căsătorie: pot ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Călătorie în SUA imediat după căsătorie: pot avea probleme la frontieră dacă nu îmi schimb cartea de identitate cu noul nume în termenul legal?

Buna ziua,

Detin pasaport valabil si viza de SUA valabila pe 10 ani, pe numele actual.
Pe data de 26mai urmeaza sa ma casatoresc si voi lua numele sotului, insa la o saptamana distanta, pe 4iunie plecam in Statele Unite.
Avem deja biletele de avion, care nu se pot schimba.
Din ce am inteles, buletinul se taie la Starea Civila. Cum imi va fi imposibul intr-o saptamana sa obtin toate actele noi(CI, pasaport) pe numele de dupa casatorie, credeti ca e ok sa merg cu pasaportul actual, care este pe numele de domnișoară? Este ilegal?

A doua optiune ar fi sa optez pentru pastrarea numelui actual.
Multumesc pentru sfaturi.

Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: claudiufulga , utilizator 22:58, 29 Noiembrie 2019
Buna seara,

Din cate stiu in SUA calatoriti cu pasaportul deci nu veti avea nevoie de buletin. Numele se schimba in timp de 2 saptamani, deci nu veti fi obligata sa-l schimbati imediat dupa casatorie. Puteti sa faceti acest lucru la intoarcere.
Biletul ca si pasaportul, banuiesc ca sunt pe numele de domnisoara, deci nu aveti de ce sa va faceti probleme. De ce tineti neaparat sa schimbati buletinul acum? Pentru a face dovada ca sunteti casatorita? Puteti dovedi cu certificatul de casatorie daca e necesar.
Pentru linistea dvs, mergeti la sectia de evidenta populatiei de care apartineti si le explicati ca veti reveni dupa excursia in SUA sa cereti alt buletin.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Exact. Biletele de avion, pasaportul si viza sunt pe numele de domnișoară.

Personal nu tin neaparat sa demonstrez nimanui ca sunt căsătorită, insa pana la întoarcerea din SUA vor trece mai mult de 14 zile, si expira termenul pus la dispozitie sa schimb buletinul.
In plus, ma gandeam ca poate Politia de Frontieră are acces la vreo baza de date unde vedr ca eu de fapt sunt casatorita si observa discrepanta dintre pasaport si baza de date.

Voi merge la starea civila sa intreb

Mulțumesc

Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In plus, ma gandeam ca poate Politia de Frontieră are acces la vreo baza de date unde vedr ca eu de fapt sunt casatorita si observa discrepanta dintre pasaport si baza de date.

Până nu vă schimbați numele apăreți în baza de date cu numele de dinainte de căsătorie.
Puteți pleca liniștită, tot ce riscați e o amendă între 40 și 80 de lei pentru că ați depășit termenul în care trebuie să vă schimbați cartea de identitate, și nici amenda aia nu se aplică decât foarte rar.
Multumesc mult.
M-a speriat cineva cum ca ar exista un sistem electronic intre oficiul de Starea Civila prin care se transmite in baza de date nationala numele nou, dupa certificatul de casatorie, chiar inainte de a depune actele pentru a solicita o noua CI pe numele nou.
Greu de crezut.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2019
claudiufulga, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-a speriat din invidie că plecați în State :) Glumesc.

În baza de date se înregistrează modificările efectuate pe baza actelor depuse la Evidența persoanelor. Nu se fac modificări din oficiu.

Alte discuții în legătură

Calatorie cu pasaportul pe numele vechi andreea.p andreea.p Buna ziua! Am cumparat biletele de avion pentru luna de miere folosind numele de domnisoara. Problema este ca aceasta calatorie va avea loc la 2 luni dupa ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
In cat timp se schimba numele dupa casatorie? mmana mmana Daca obtin o viza de munca de tip J1 pentru SUA pe pasaport si apoi intr-un timp scurt ma casatoresc, pot sa plec cu pasaportul cu acea viza fara sa imi schimb ... (vezi toată discuția)