avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere la munca inainte de 1 an - CCC ales -2 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere la munca inainte de 1 an - CCC ales -2 ani-studenta

Buna ziua!

Am optat pentru concediu crestere copil pe perioada de 2 ani. Intr-un final mi s-a aprobat, eu fiind studenta in alta tara. Atat eu , cat si sotul am plecat cu 1 an si jumatate inainte de a naste sa studiem. Am ales sa iau eu indemnizatia, iar sotul sa isi caute de munca intre timp. Nu prea si-a gasit decat foarte greu si pentru o perioada scurta. Deoarece avem nevoie de bani am decis sa imi caut eu de munca. Daca imi gasesc inainte de a implini copilul nostru 1 an voi primi acel stimulent de insertie? Din cate am citit eu nu, dar vreau sa fiu sigura. Dar daca as gasi de munca dupa implinirea anului? Daca eu am primit indemnizatia pe baza faptului ca sunt studenta, am dreptul sa primesc stimulent daca ma duc la munca? Sotul va sta acasa cu fiica daca eu gasesc de munca. Poate el sa primeasca indemnizatia in locul meu? Sau altceva? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: simonicamiu , utilizator 23:34, 3 Martie 2014
1. - Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani veti putea beneficia de stimulentul de insertie daca incepeti sa aveti venituri din salarii dupa ce implineste copilul 1 an.
- Puteti avea venituri din salarii si inainte de a implini copilul 1 an dar veti beneficia de stimulentul de insertie tot dupa ce implineste copilul 1 an.

2. Tatal copilului poate intra el in CCC oricand, in locul dvs., dar de stimulentul de insertie beneficiaza numai parintele care a intrat prima data in CCC.

3. Pe perioada cat tatal copilului beneficiaza de indemnizatie pentru CCC dvs. nu puteti beneficia de stimulentul de insertie.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie Oana1987Oana Oana1987Oana Buna ziua.Ma poate lamurii si pe mine cineva in legatura cu intoarcerea la munca?Am optat pentru concediu crestere copil 1 an pentru a beneficia de stimulentul ... (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie olteanumirela olteanumirela Mama, absolventa a facultatii de medicina fara rezidentiat, nu a lucrat nicaieri, a nascut un copil la data de 15.06.2012 si a optat pentru acordarea ... (vezi toată discuția)