avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare drept de proprietate- rectificare ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare drept de proprietate- rectificare intabulare

Buna ziua ,
Vrem sa corectam cadastrul si cartea funciara si sa intabulam corect proprietatea.
Am achizionat in Bucuresti o constructie plus teren , prin contract v-c, in 2008.
Proprietatea fuseses preluata abuziv si recuperata in instanta cu legea 10, in 1995.
Au fost ceva erori- preluare fara planuri complete ci numai sectiuni pe 3 niveluri = restituire ce aveau ocupat /declarat 2 chiriasi( 2 apartamente si demisol comun ) .La fel e si in cadastru , desi in instanta si la primarie in PV se specifica " imobilul plus teren".
Asa incat mansarda , construita din 1945 odata cu casa aparea ca" pod". desi este o cladire tipica exact ca si toate cele vecine construite tot atunci , absolut toate au demisol si mansarda locuibila.
La cumparare nu s-a putut obtine modificarea cadastrului din motive de timp , proprietarul avea 90 ani , era plecat din tara si astepta de 12 ani de la decizia instantei.

Casa a fost renovata / finisaje si instalatii - in 2009 , cu firma de constructii si contract , cumparatorul fiind o persoana juridica care a luat-o sa o utilizeze.Nu s-a intervenit constructiv .Se pot regasi atat zidurile exterioare , scara continua exact din 1945 pana in mansarda (inclusiv balustrada lemn si fier forjat ) , plus inaltimea maxima delimitata de inca o terasa descoperita deasupra mansardei.
Intrebare : cum pot inscrie ca proprietate si aceasta mansarda ? Nu este constructie ilegala sau cu o modificare de destinatie ci o omisiune la preluarea conform legii 10 , cadastru necorectat la momentul vanzarii -cumpararii.
Poate un jurist specializat sa efectueze toate demersurile necesare ?
Exista si pozele de la evaluatorul din 2008 dinainte de renovare .

Alte discuții în legătură

Cadastru eronat claudiu0276 claudiu0276 Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea problema,impreuna cu sotia detin un imobil cadastrat in anul 2004,construit in anul 1958.In anul 2004 mama mea mi a vandut ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pt.modificari interioare doru barbu doru barbu Acum 4 ani am cumparat un ap. cu 2 camere,cu acte legale,printr-o agentie facand si un credit ipotecar la banca.Fostul proprietar a facut o usa pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Intabulare mansarda mio28 mio28 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce acte ar fi necesare pentru intabulare mansarda, construita la casa,anul acesta; de asemenea mentionez, ca parintii sunt ... (vezi toată discuția)