avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proba cu interogatoriu paratului marire pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proba cu interogatoriu paratului marire pensie intretinere

este vb despre in proces de marire de pensie alimentara.paratul este plecat in strainatate dar nu lucreaza.fosta sotie il da in judecata pt marire de pensie dupa salariul din tara in care este.intrebarea mea este:daca paratul nu se poate prezenta la interogatoriu ce se poate intampla??i se poate da castig de cauza fostei sotii??mentionez k nu are venituri.imi puteti spune mai clar in ce consta aceasta proba??el nu are cum sa ajunga in tara si nu are nici avocat in acest proces.ms
Cel mai recent răspuns: Lucian Pralea , Avocat 15:30, 2 Martie 2014
Buna ziua!
fata de aceasta speta in care este implicat paratul, respectiv marire pensie , acesta nu este obligat sa se prezinte la interogatoriu, practic este problema reclamantei sa dovedeasca cu acte , ca paratul are un venit mai mare. De obicei, daca se cunoaste adresa paratului in strainatate si se stie si firma la care acesta lucreaza se pot obtine prin INTERPOL relatii cu privire la veniturile acestuia.
ultima oara cand s a vb cu fosta sotie aceasta spune ceva de o mediere.am cautat pe net si la proba cu interogatoriul paratului am gasit aceasta:4
4
Se poate întâmpla ca partea chemată la interogatori
u să
refuze, fără motive temeinice, să răspundă la inter
ogatoriu sau nu se
înfăÑiează.
În toate cazurile în care este posibilă administrar
ea altor
probe, lipsa la interogatoriu sau refuzul de a răsp
unde va fi socotit ca
un început de dovadă ce urmează a fi completat cu a
lte probe.
AtenÑie!
Când nu sar mai putea administra alte probe, insta
nÑa va
putea considera atitudinea respectivă ca o mărturis
ire de plină, dacă
ia format convingerea în acest sens
. daca el nu se prezinta sau nu are posibilitatea i se poate da fostei castig de cauza??
se pot obtine prin INTERPOL

Interpolul numai cu aflarea veniturilor paratului nu se ocupa..

Paratul nu poate fi obligat sa se prezinte la proces. Daca reclamanta nu ii poate dovedi veniturile , dar dovedeste ca omul e stabilit in acea tara, poate obtine ca pensia sa se raporteze la salariul minim din tara respectiva. depinde ce cere si ce poate dovedi.
Nu e cert ca va castiga, in cel mai rau caz se va fixa pensie raportat la salariul minim in Romania.
Ce face acolo omul daca nu are venituri, cerseste ?

Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
gi-jane2, moderator
NU CERSESTE DOAR K NU ARE DE MUNCA.EU SUNT ACTUALA LUI SOTIE.PANA GASESTE DE MUNK MUNCESC EU.DECI POATE SA OBTINA MARIREA PENSIEI DUPA TARA IN CARE SUNTEM CHIAR DAK PARATUL NU ARE VENITURI??
Buna ziua!
daca reclamanta este asistata de un avocat cu siguranta ca aceasta va afla veniturile paratului in modalitatea pe care mai sus am aratat-o, chair daca acesta nu vrea sa si le declare. este posibil ca aceasta modalitate de aflare a venitului sa fie folosita mai rar in instanta, dar ea nu este exclusa si prin urmare ea poate fi folosita . Din experienta mea , va pot spune ca am intillnit astfel de cazuri . Depinde ca avocat pe cine reprezinti si care este interesul clientului tau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare proces ietam ietam As vrea sa va rog sa-mi spuneti: daca un parat nu se prezinta la proces, proba cu interogatoriul, ce pot face? In cerere n-am specificat judecarea in lipsa. E ... (vezi toată discuția)
Dosar suspendat si repus pe rol anca33a anca33a Buna seara Am avut proces pentru marirea pensiei alimentare dar datorita faptului ca am ajuns prea tarziu la proces acesta se suspendase,acum vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Interogatoriul paratului Livica Livica Este posibil ca intr-o actiune de marire de pensie de intretinere sa ceara judecatorul interogatoriul paratului? Pentru ca eu nu am cerut asta. Este o proba ... (vezi toată discuția)