avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar suspendat si repus pe rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar suspendat si repus pe rol

Buna seara
Am avut proces pentru marirea pensiei alimentare dar datorita faptului ca am ajuns prea tarziu la proces acesta se suspendase,acum vreau sa fac cerere pentru repunere pe rol.Intrebarea mea este "pot sa cer tottodata ca paratul sa nu mai fie chemat la interogatoriu ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:54, 14 Iunie 2012
Nu, pentru ca pana una alta, instanta trebuie sa dispuna repunerea cauzei pe rol si sa citeze partile, iar dupa aceea la termenul de judecata, daca ati propus ca proba interogatoriul paratului, puteti arata instantei ca renuntati la administrarea aceastei probe.
Cererea de repunere a cauzei pe rol se depune la registratura instantei, dupa ce vi se aduce dosarul din arhiva judecatoriei.
Veti primi citatii ambele parti, ca la inceputul procesului.
La termenul fixat de instanta va trebui sa va sustineti cererea de repunere a cauzei pe rol, iar dupa ce instanta va incuviinta acest lucru, judecata se va relua din momentul in care s-a oprit din lipsa nejustificata a partilor.
Daca deja probele fusesera cerute si admise, puteti solicita renuntarea la proba cu interogatoriul paratului (mai ales daca a sosit deja adeveritna cu veniturile nete ale acestuia pe ultimele 6 luni).

Pe viitor, daca mai sunteti reclamanta in alte procese, este indicat sa cereti si judecata in lipsa, pentru a preintampina incidente nedorite precum acesta.
Buna seara
Maine am proces pentru majorare pensie alimentara , proces care a fost suspendat si repus pe rol . avand in vedere ca nu pot sa stau la proces pot sa cer la prima strigare o amanare si totodata si renuntarea la lista de interogatoriu si judecata in lipsa a paratului?
Va multumesc
Teoretic, la prima ora se iau numai cauzele care se amana fara discutii. Dvs. doriti sa renuntati la proba cu interogatoriul paratului si sa cereti instantei sa consemneze ca solicitati judecarea cauzei si in lipsa dvs. Cererea dvs. in niciun caz nu este o amanare fara discutii, ci este o cerere care provoaca dezbateri. Insa, intrucat in practica se pot intampla multe alte lucruri, solicitati dosarul la amanare si vedeti ce spune instanta. Totul depinde de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces civil blonda de la drept blonda de la drept Buna ziua as avea si eu nevoie de un sfat daca ma puteti ,va rog,ajuta. Acum 2 luni am deschis un proces impotriva IPJ avand ca obiect anularea unui proces ... (vezi toată discuția)
Suspendare art. 242 pct. 2 cod proc. civ., perimare carmen_otilia carmen_otilia Buna ziua, Va scriu in calitate de petent intr-o plangere contraventionala impotriva unui proces-verbal, intimat fiind IGP Mures. In speta, petentul s-a ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea "inghetarii" unui proces? Irinukl Irinukl Exista posibilitatea \"inghetarii\" unui proces de succesiune? Daca da, ce presupune si pe ce perioada se poate face aceasta pauza? Adica sa se ramana la un ... (vezi toată discuția)