avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Documentatie in vederea primirii autorizatiei de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Documentatie in vederea primirii autorizatiei de construire

Buna seara,
Am un teren extravilan arabil, cu suprafata de 3000 mp, deschidere de 19m, in comuna Berceni Ilfov, intr-o zona in continua dezvoltare imobiliara.
In vecinatatea dreapta exista un teren lotizat, pe unele loturi fiind deja constructii, iar in partea stanga terenul este folosit pentru agricultura- proprietarul nefiind interesat de schimbarea utilitatii acestuia.
Am fost la primaria comunei si am primit urmatorul raspuns: "deoarece aveti doar 3000mp si nu 10.000 mp, nu va putem face PUZ asa ca asociativa cu vecinii". Eu nu am cu cine sa ma asociez pentru a face 10.000 mp.
Mentionez ca terenul are acces la strada principala si nu doresc lotizarea acestuia deoarece vreau sa construiesc o singura casa.
Va rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie la aceasta problema.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dlorelai , utilizator 07:49, 4 Martie 2014
Adresati-va unui arhitect-urbanist pentru mai multe indrumari.
In principiu asa suna legea, nu se fac PUZ-uri pentru suprafete "mici". Incercati sa-l convingeti pe vecin sa participe, dv suportand costurile si pentru terenul lui. Costurile nu sunt deloc mici, iar durata poate fi si de 1 an:(
Multumesc de raspuns.
Sa-l conving nu am nici cea mai mica sansa, iar sa-i achit eu costurile iese din discutie, doarece costa aproximativ 1 euro mp trecerea in intravilan. Daca am face un calcul ar insemna sa platesc eu 10.000 euro, dintre care 7000 euro ar fi pentru o alta persoana, ceea ce este categoric nu.
O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire puz pt un teren extravilan irinapostole irinapostole Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoare problema : Anul trecut am cumparat un teren extravilan(640 mp + 180mp cota drum) si intentioez sa ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire teren extravilan arabil ... se intoarce dupa un an ... ciucurelrebel ciucurelrebel Imprejmuire teren extravilan arabil ... se intoarce dupa un an Buna ziua ! Revin cu problema mea cu imprejmuirea terenului extravilan arabil , in marginea de ... (vezi toată discuția)
Teren super ieftin zona bucuresti - ce risc? ionut dg ionut dg Va salut.Vreau sa cumpar un teren intravilan in bucuresti[400 mp], undeva la periferie la un pret de 50 euro mp ,ieftin in comparatie cu cele ... (vezi toată discuția)