avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proceduri vanzare padure
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proceduri vanzare padure

Va adresez rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema. Doresc sa vand o suprafata de padure si am inteles că trebuie sa depun adresa la Ocolul silvic si la vecinii cu drept de preemtiune. Rog pe cineva care cunoaste aceste aspecte sa-mi spuna daca adresele respective trebuie sa contina si pretul pe care doresc sa-l obtin de la cumparator.
De asemenea, deoarece terenul meu are in vecinatate doua persoane fizice despre care cei de la Ocol spun ca nu stiu nimic, as vrea sa stiu cum pot da de ei, prin ce modalitate le pot trimite oficial aceasta adresa (nu au domiciliul pe raza administrativ teritoriala pe care se gaseste padurea).
O a treia intrebare - şi ultima - se referă la faptul că pădurea se mai învecinează cu un drum si cu un fir de apă. Acestea nu trec prin padure ci, practic, sunt graniţa până la care se întinde proprietatea. În aceste cazuri trebuie să anunţ pe cineva, deţine cineva drept de preemţiune sau obligaţia mea vizează doar ceilalţi doi vecini, persoane fizice?
Vă mulţumesc mult

Alte discuții în legătură

Recuperare mostenire padure zott zott Buna seara , am rugamintea de a ma ajuta si pe mine sa-mi recuperez 10 prajini de padure cuvenite ca mostenire in urma decesului ambilor parinti ! Am facut ... (vezi toată discuția)
Donatie catre stat a unei suprafete de padure alex68 alex68 Va adresez rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Am o suprafata de padure si, din motive personale, doresc să o donez statului ... (vezi toată discuția)
Anunt de vanzare teren la cei care au drept de preemptiune alex68 alex68 Va adresez rugamintea sa ma autati in urmatoarea problema. Am o suprafată de pădure pe care doresc să o vând. Legea îmi cere ca să-i anunţ în prealabil ... (vezi toată discuția)