#-oStie cineva daca penalitatile se calculeaza asupra pretului contractului la care se adauga TVA sau fara TVA? Stiu ca facturile de penalitati, in conformitate cu codul fiscal, se emit fara a se calcula si TVA insa nu imi este clar daca si calcularea propriu-zisa a penalitatilor se face asupra pretului contractului impreuna cu TVA sau fara TVA. Sper ca am fost clar . Va multumescX-(
Penalitatile asa cum ai spus nu sunt purtatoare de TVA, mai mult decat atat nici nu trebuie emisa factura pentru penalitati ci clauza contractuala e suficienta.
Nu inteleg notiunea de "penalitati asupra contractului" , teoretic orice contract include o astfel de clauza % din /zi sau etc. suma respectiva calculata ca fiind penalitati nu e purtatoare de TVA.
Nu am fost destul de clar din pacate . Eu nu ma refeream la penalitati in sine ci la faptul ca aceste penalitati se calculeaza ca procent (0,1% sa zicem ) din pretul contractului pentru fiecare zi de intarziere pana la plata integrala . Problema mea este daca acest pret al contractului asupra caruia se calculeaza penalitatile intra in formula de calcul impreuna cu TVA-ul sau fara TVA ( in contracte la Capitolul "Pretul contractului" se stipuleaza ca pretul contractului este in valoare de X la care se adauga suma Y care reprezinta TVA ) Sper ca am fost mai calr de data aceasta . Va multumesc.
Achizitie ascensor
iuly67
In iulie 2007 am facut un contract cu o firma pentru achizitionarea unui ascensor de persoane pentru o scara de bloc, termenul de livrare si executie era in ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.