avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Penalitatile si TVA-ul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Penalitatile si TVA-ul

SALUT !

#-oStie cineva daca penalitatile se calculeaza asupra pretului contractului la care se adauga TVA sau fara TVA? Stiu ca facturile de penalitati, in conformitate cu codul fiscal, se emit fara a se calcula si TVA insa nu imi este clar daca si calcularea propriu-zisa a penalitatilor se face asupra pretului contractului impreuna cu TVA sau fara TVA. Sper ca am fost clar . Va multumesc
X-(
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 16:53, 24 Aprilie 2009
Penalitatile asa cum ai spus nu sunt purtatoare de TVA, mai mult decat atat nici nu trebuie emisa factura pentru penalitati ci clauza contractuala e suficienta.
Nu inteleg notiunea de "penalitati asupra contractului" , teoretic orice contract include o astfel de clauza % din /zi sau etc. suma respectiva calculata ca fiind penalitati nu e purtatoare de TVA.
Nu am fost destul de clar din pacate . Eu nu ma refeream la penalitati in sine ci la faptul ca aceste penalitati se calculeaza ca procent (0,1% sa zicem ) din pretul contractului pentru fiecare zi de intarziere pana la plata integrala . Problema mea este daca acest pret al contractului asupra caruia se calculeaza penalitatile intra in formula de calcul impreuna cu TVA-ul sau fara TVA ( in contracte la Capitolul "Pretul contractului" se stipuleaza ca pretul contractului este in valoare de X la care se adauga suma Y care reprezinta TVA ) Sper ca am fost mai calr de data aceasta . Va multumesc.
Penalitatile se pot aplica la valoarea creantei, valoare cu tva si intradevar, nu se aplica tva la penalitati.
Subscriu, se aplica la valoarea creantei (aceasta include si TVA-ul).
MULTUMESC ACUM AM INTELES.

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati nerespectare contract kyky42 kyky42 Cum se calculeaza penalitatile in cazul nerespectarii ( neindeplinirii ) unui contract de catre prestator? Procent din valoarea fara tva sau din valoarea cu ... (vezi toată discuția)
Achizitie ascensor iuly67 iuly67 In iulie 2007 am facut un contract cu o firma pentru achizitionarea unui ascensor de persoane pentru o scara de bloc, termenul de livrare si executie era in ... (vezi toată discuția)
Tva nespecificat in contract ioanandreica ioanandreica Am un contract pentru servicii de internet . Pretul abonamentului este 450 euro. Furnizorul imi factureaza 450euro +TVA.Acest TVA nu este specificat in ... (vezi toată discuția)