avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registrul de incasari si plati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registrul de incasari si plati

am si eu o intrebare, cum se totalizeaza sumele din registrul de incasari si plati in fiecare luna sau la sfarsit de an?
am un PF ,PRESTEZ SERVICI PT O FIRMA DAR SUNT SI ANGAJAT LA ACEA FIRMA,FACTURA CARE O EMIT PT FIRMA SE TRECE IN REGISTRUL DE INCASARI SI PLATI SAU SE TRECE EXTRASUL DE CONT?MULTUMESC MULT!
ASTEPT RASPUNSURILE VOASTRE!
Cel mai recent răspuns: iesan , utilizator 17:16, 27 Aprilie 2009
va recomand sa cititi ordinul 1040 si va veti lamuri.
In registrul de incasari si palati de trec toate incasarile si platile efectuate cronologic,lunar se centralizeaza la sfarsitul anului pentru a se calcula profitul -respectiv impozitul datorat aferent profitului. Cat priveste factura emisa de dvs se trece in jurnalul de vanzari. Incasarea efectiva a facturii de trece in registru de incasari-plati.
DACA SUNT NEPLATITOR DE TVA ,SE MAI INTOCMESTE JURNAL DE VANMZARI SI CUMPARARI?
MULTUMESC!
Neplatitorii de tva, pers.fizice, nu completeaza jurnale vanzari si cump.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)
Sfat in legatura cu pfa sensoaltec sensoaltec buna, am un pfa deschis de aproape 2 luni. sunt neplatitor de tva si am inteles ca nu am nevoie de registru unic de control si de registru evidenta fiscala. ... (vezi toată discuția)
Completare registru vanzari si cumparari Andreea7777 Andreea7777 Va rog sa ma ajutati, ce trebuie sa trec in registru cumparari? Am facturi cu diferite achizitii, astea stiu ca trebuie trecute in registru cumparari. 1. ... (vezi toată discuția)