avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj (divort ) bunuri mobile aflate in folosinta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj (divort ) bunuri mobile aflate in folosinta altei persoane

In cadrul partajului dupa divort fosta sotie a introdus la masa partajabila ca bunuri comune mai multe bunuri de uz gospodaresc achizitionate si aflate de 10-15 ani in gospodaria mamei mele , facturile de cumparare fiind emise pe numele meu .E vorba despre diverse bunuri gospodaresti mobile : motocoasa , motoferastrau , pompa stropit , moara , etc. Ne este vorba de automobil.
Se poate invoca posesia de buna credinta timp indelungat si netulburata , indiferent pe ce nume sunt facturile respective astfel incat bunurile sa fie excluse de la masa partajabila ? Partajul se judeca dupa vechiul cod civil
Va multumesc frumos !
In cadrul procesului sotia urmeaza sa indice bunurile si sa dovedesca faptul ca acestea au fost dobandite de cei doi soti in timpul casatoriei. Daca bunurile apartin altei persoane nu pot fi impartite in procesul de partaj deoarece se impart in mod exclusiv bunurile dobandite impreuna, dar sa aveti grija la probe.
Multumesc frumos domnului avocat, dar nu-mi este clar sau nu am fost eu clar
Fosta sotie a indicat acele bunuri folosind facturile de cumparare emise pe numele meu , facturi de ffff multi ani in ideea de a fi considerate bunuri comune.
Bunurile respective au fost dintodeauna la domiciliul mamei mele , in alta localitate , pentru folosinta acesteia ,
Ma interesa daca poate sotia sa le includa ca bunuri comune -avand in vedere posesia de buna credinta in multi ani a altei persoane , indiferent ce nume apare in factura de achizitie
Sunt bunuri comune. Banii cu care le-ati platit au fost comuni.
Puteti obiecta ca le-ati donat mamei dvs amandoi , ca asta a fost scopul cumpararii..
Asta cu posesia de buna credinta.. nu mi se pare ok.
Eu zic sa nu sarim pe concluzii inainte ca domnul sa clarifice ce am pus eu sub semnul interogatiei si grabitul Admin a crezut ca e oftopic:
Bunurile au fost cumparate in timpul casatoriei sau nu?

" bunuri de uz gospodaresc achizitionate si aflate de 10-15 ani in gospodaria mamei mele , facturile de cumparare fiind emise pe numele meu." +
"Fosta sotie a indicat acele bunuri folosind facturile de cumparare emise pe numele meu , facturi de ffff multi ani in ideea de a fi considerate bunuri comune."

poate insemna si ca d-l e casatorit de 8 ani iar acele bunuri le-a cumparat ca flacau :) deci nu sunt comune.

Din acest motiv cred ca d-l avocat Vatamanescu a spus " sotia ...sa dovedesca faptul ca acestea au fost dobandite de cei doi soti in timpul casatoriei." Dl aurel_vl a cerut lamuriri si eu i-am dat deci nu ma invinovatiti de oftopic cand nu e cazul :)



Si femeii i s-a nazarit sa ceara partajul unor bunuri care nu sunt comune, care au fost cumparate de sot inainte de casatoria cu ea?
Dvs ce i-ati dat, lamuriri ? Unde? In acest mesaj ?
N-ai fost matale, poate te-ai casatorit acum 8 ani.

Nu ati lamurit cu nimic, problema nu e ca n-ar fi bunuri cumparate in timpul casatoriei , omul intreba cum isi fenteaza nevasta, cum scoate bunurile din masa partajabila.

Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Partaj anadediu anadediu in speta avem un divort pronuntat in urma unei casatorii de 2 ani. cei doi soti, anterior casatoriei au trait in concubinaj notoriu timp de aprox 10 ani. in ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj ice21 ice21 Buna ziua! Ma numesc Luca si va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. M-am casatorit civil in Italia in noiembrie 2004 cu o persoana de cetatenie ro. In 2006 ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani in cazul unui divort se impart bunurile? silicuta79 silicuta79 UN BUN PRIETEN ESTE IN PRAGUL DIVORTULUI,ESTE CASATORIT DE UN AN SI CATEVA LUNI,DAR DIN CAUZA SOTIEI,INFIDELA SI FARA SCRUPULE,TOTUL SE VA RUPE,M-AR INTERESA ... (vezi toată discuția)