avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Notarea privilegiului constructorului in CF. Acte ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Notarea privilegiului constructorului in CF. Acte necesare.

Conform REGULAMENT DE AVIZARE, RECEPȚIE ȘI ÎNSCRIERE ÎN EVIDENȚELE DE CADASTRU ȘI CARTE FUNCIARÃ, cap. IV, pct. 4.3.6. - Intabularea dreptului de ipotecă și a privilegiului imobiliar, art. 160. cu (3) Ipoteca legală se intabulează în temeiul înscrisului constatator al creanței garantate, în forma cerută de lege pentru validitatea actului, prezentat în original sau în copie legalizată.


Inteleg ca privilegiul constructorului este o ipoteca legala.

Imi puteti spune va rog care este "inscrisul constatator al creantei garantate" ? Contractul in sine de executie si PV de receptie lucrare...sau care?

Totodata, ma intereseaza care sunt inscrisurile pe care trebuie sa le anexaz la cererea de inscriere a privilegiului constructorului in CF?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DanyD , utilizator 07:59, 19 Martie 2014
Macar o parere? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog mult ajutati-ma sa ajut!!!!!!!! caterina_ro caterina_ro Va rog mult, stie cineva daca Actul aditional conventie incheiat intre Cartea funciara si bancile din Roamnia, conventie care completeaza Legea nr.7/1996 a ... (vezi toată discuția)
Privilegiul constructorului eugenion eugenion Am incheiat cu o firma de constructii un contract de lucrari cu plata in rate. In acest contract constructorul a trecut \"privilegiul constructorului asupra ... (vezi toată discuția)
Privilegiul constructorului melyse01 melyse01 Bună ziua, Am construit un imobil pentru un beneficiar cu care am incheiat un contract de antrepriză, dar care a ,,uitat,, să plătească cv imobilului. ... (vezi toată discuția)