avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... privilegiul constructorului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

privilegiul constructorului

Am incheiat cu o firma de constructii un contract de lucrari cu plata in rate. In acest contract constructorul a trecut "privilegiul constructorului asupra imobilului pana la plata ultimei rate". Aceste lucrari sant lucrari de finisaj la un imobil cumparat anterior si achitat integral vanzatorului. Ce acte se intocmesc pentru inscrierea privilegiului in cartea funciara? Este necesara si o expertiza care sa verifice daca preturile trecute in contractul de lucrari sant cele reale? Cine stabileste expertul? Exista si o limita de timp intre momentul semnarii contractului si inscrierea privilegiului in cartea funciara? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 10:30, 6 Decembrie 2011
Privilegiul se inscrie in CF in ba za unei cereri de inscriere, a unui exemplar dupa contract (original sau in copie legalizata) si a unei taxe.
Cu cat isi inscrie privilegiul constructorul mai repede in CF ca atat mai bine pentru el.
Interesul este al sau.
Nu trebuie facuta o receptie a lucrarilor trecute in contract prin semnarea unui proces verbal de receptie?
Art. 103. - (1) Arhitecţii, antreprenorii şi maiştrii vor putea solicita, în temeiul înscrisului constatator al
raportului juridic, înscrierea privilegiului asupra imobilului pentru garantarea achitării preţului lucrărilor ce le-au executat.
(2) Înscrisul original va preciza numărul cadastral al parcelei şi va cuprinde consimţământul expres al părţilor în vederea înscrierii privilegiului asupra imobilului....citat din regulamentul 633/2006 ancpi...mi se pare aiurea formularea...daca nu am acordul proprietarului nu-mi pot inscrie privilegiul care e legal si nu conventional?...eu zic ca e suficient contractul de antrepriza in care se specifica pretul lucrarii pt inscriere...privilegiul garanteaza creanta si nu se confunda cu aceasta, creanta care poate fi si viitoare...daca creanta s-a stins se stinge si privilegiul...daca la data incheierii contractului s-a axchitat in intregime pretul lucrarii atunci garantia nu are sens...daca nu, chiar daca lucrarea nu s-a executat consider ca privilegiul se poate instituiin baza contractului ...
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
ContSters4579, utilizator
cand vorbeste despre "inscrisul original"se refera la contractul original care evident este semnat de ambele parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiul constructorului eugenion eugenion Am incheiat cu o firma de constructii un contract de lucrari cu plata in rate. In acest contract constructorul a trecut \"privilegiul constructorului asupra ... (vezi toată discuția)
Privilegiul constructorului melyse01 melyse01 Bună ziua, Am construit un imobil pentru un beneficiar cu care am incheiat un contract de antrepriză, dar care a ,,uitat,, să plătească cv imobilului. ... (vezi toată discuția)
Notarea privilegiului constructorului in cf. acte necesare. DanyD DanyD Conform [i]REGULAMENT DE AVIZARE, RECEPȚIE ȘI ÎNSCRIERE ÎN EVIDENȚELE DE CADASTRU ȘI CARTE FUNCIARÃ[/i], cap. IV, pct. 4.3.6. - ... (vezi toată discuția)