avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesionare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesionare

Buna ziua, o intrebare as avea la cineva care ma poate ajuta. Primaria x organizeaza o licitatie pentru concesionarea unui teren agricol in extravilan. Poate invoca concedentul criterii in caietul de sarcini, gen: persoanele din afara comunei (adica cei care nu au domiciliu in comuna respectiva) nu pot participa la licitatie? Motivul ar fi ca concedentul doreste ca terenul concesionat sa ramane la unul dintre locuitorii comunei. Intrebarea mea ar fi daca acest lucru este legal sau nu? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cynthia14 , utilizator 09:26, 4 Martie 2014
În opinia mea, nu. Singurul interes al primăriei ar trebui să fie acela al obţinerii unor venituri cît mai mari, şi nicidecum acela de a transmite dreptul de concesiune unuia sau altuia dintre locuitorii comunei.

În plus, criteriul este unul discriminatoriu şi, iarăşi în opinia mea, unul cu direcţie precisă în ceea ce priveşte cîştigătorul licitaţiei.
Am inteles, dar este o lege, un articol, care sa interzice introducerea criteriului respectiv in caietul de sarcini? Din comuna poate participa oricine, oferta castigatoare va fi oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. Cum am mai zis consilierii nu vor sa instraineze pamantul unui strain. Multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la licitatii concesionare teren proprietate publica Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, As dori sa va intreb daca o persoana fizica (nu PFA) poate participa la o licitatie deschisa privind concesionarea unor parcele din domeniul ... (vezi toată discuția)
Contestaþie privind legalitatea hotãrârii consiliului local al comunei priponeºti nr.4 din 21.02.2014 manole silviu manole silviu Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca in urma precizarilor facute mai jos, Hotararea de Consiliu va fi modificata... Subsemnatul Manole Silviu, domiciliat ... (vezi toată discuția)
Transfer concesiune teren tarkanyi tarkanyi In anul 1994 se construieste o cladire pentru prelucrare lapte. Primaria concesioneaza societatii un teren in suprafata de cca. 1000 mp. pe 99 de ani, ... (vezi toată discuția)