Nu este legala... avand in vedere ca periodicitatea platii salariului este o clauza obligatorie al CIM, conform art.17 alin.3 lit.k din Codul Muncii, modificarea acestei presupune incheierea a unui act aditional.
Art.17 (5)
"(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege."
In CIM se precizeaza data de x a lunii. Angajatorul a emis o decizie, prin care informeaza angajatii ca data platii salarului va fi data x + 5 zile. Aceasta este contrar Codului muncii, care specifica ca orice modificare a CIM, se face cu acordul partilor!
Aceasta poate cauza demisia la zi a angajatului, prin nerespectarea clauzelor din CIM?
Conform art.81alin(8) din Codul Muncii
'Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca."
Deci, salariatul poate sa–si prezinte demisia fara preaviz dar in acest caz ar trebui mentionate si care dintre obligatiile asumate de angajator nu au fost indeplinite.
In fapt, neindeplinirea a obligatieie de a vira salariul la data stabilita prin CIM, inca nu s-a produs, ce urmeaza sa se produca...
Parerea mea ar fi ca ar trebui sa sesizati angajatorul referitor la incalcarea legislatiei si greseala emisa.
Demisie
adrianseres
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal de preaviz in cazul in care inaintez demisia in anul 2012 dat fiind faptul ca angajarea mea sa facut ... (vezi toată discuția)
Demisia
madalinamadutza
buna seara! sunt angajata in functia de farmacist diriginte si vreau sa mi depun demisia din mai multe motive pe care patronii mei(ei nefiind de profesie) le ... (vezi toată discuția)