avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta psihologica in familiile cu copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta psihologica in familiile cu copii

Sint casatorit de mai bine de 10 ani si avem doi copii. Eu am fost o perioada de 3 ani plecat din tara la munca legal si de atunci replatia intre noi s-a racit si a devenit tot mai distanta pe plan comunicativ si social. Exista acuzatii ca-mi indepartez copii de mine dar sint si influiente psihologice asupra copiilor prin faptul ca le ia apararea tot timpul cind vreau sa iau o decizie in privinta lor si sint acuzat ca nu ma ocup destul de familie ,desi pregatesc dimineata mincarea pentru scoala si seara cina .cu copii ami ies prin oras in masura timpului liber . Lucrind in constructii pina seara tirziu cit ma tin puterile sint acuzat seara ca nu suport copii si nu ii tratez cu se cuvine si incep acuzatiile si intimidarile si scandalul de asa natura ca de multe ori am preferat sa plec peste noapte de acasa sa evit experierntele prin care am trecut.se depun presiuni asupra mea ca sa merg sa divortez ca nu merit nimic din casa desi toate bunurile ce s-au cumparat in casa au fost in mare parte din banii trimisi de mine din strainatate. Realizez ca nu ar fi un caz usor de divort avind doi copii minori unul fiind de 10 ani cu drept de interogare, dar daca se mai depun multe presiuni ma gindesc sa iau in serios si sa intentez divort.Locuim impreuna cu parintii, casa fiind a lor dar avind pozitii in casa separate.Relatia intima intre noi este nula dormind in camere separate si comunicarea sa face doar cu acuzatii si instigari care vin de la toate nimicurile ; de ex ca de ce am lasat miez de pine pe masa chiiar daca eu prefer sa tac sa nu pun paie pe foc caci tonalitate de conversatie e mai mult acuzatie . Momentan sintem separati cu mincarea pe motiv ca de ce maninc din mincarea cumparata de ea. Ce sanse as avea intr-o eventuala intentatie de divort pe motiv de nepotrivire fiziologica si violenta psihologica ? si as mai putea adauga mai multe dar ar fi poate prea stresant un text prea lung Cum s-ar realiza ancheta sociala? Va multumesc pentru interes.
Chiar inainte de a indeplini varsta de 10 ani , minorul poate fi ascutat de catre instanta de judecata .;)

Nepotrivirea de caracter poate fi invocata ca si motiv de divort , separatia celor doi soti , certurile constante , care conduc la ideea ca raporturile de familie au fost grav si iremediabil afectate .

Oricum , relatie , din cele relatate de dvs , nefiind una functionala , pare ca nu poate avea o finalitate fireasca .In concret nu putem sti , raporturile familiale se pot schimba , daca veti incerca , amandoi , prin discutii , sa adoptati pozitia de a continua aceasta casnicie.

Daca , insa , una dintre persoanele implicate in aceasta casnicie nu va dori continuarea acesteia , nimeni nu poate fi constrans a ramane intr-un mariaj nefunctional.

Ramane ca dvs sa aveti o discutie deschisa cu sotia , pt a clarifica anumite aspecte .


Succes;);)
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fără copii hoina hoina buna seara,traiesc de citiva ani separat de sotie/nu avem copii minori fostul apartament cit bunurile au ramas ei plus altele! cum se poate divorta in acest ... (vezi toată discuția)
Violenta psihica in familie divers7 divers7 Buna ziua va rog sa ma sfatuiti ce sa fac ? Nu mai reusesc sa am o conversatia amiabila cu sotia si ma tremina psihic cu acuze si certuri. eu prefer sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata de 1 an iar la divort sotul meu a convenit sa-mi dea pensie alimentara o suma cu care am fost de acord atit eu cit si ... (vezi toată discuția)