avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fără copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fără copii

buna seara,traiesc de citiva ani separat de sotie/nu avem copii minori
fostul apartament cit bunurile au ramas ei
plus altele!
cum se poate divorta in acest caz mai usor /in timp relativ scurt?
domiciliul este la sute de km distanta unul de altul
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: hoina , utilizator 16:49, 11 Ianuarie 2017
Puteti divorta la notar sau la instanta.
Depinde cum preferati.

La instanta va costa mai ieftin decat la notar daca avocatul va face doar redactarea actiunii de divort mai ales daca o face pe divort amiabil.
Adica avocatul nu va va apara in instanta dar nici nevoie nu cred ca ati avea daca e amiabil.
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Competența instanței va fi cea de la ultimul domiciliu comun al soților. Dacă soțul dvs nu mai locuiește acolo și s-a mutat într-o localitate aflată pe raza de competență a altei judecătorii (sau în alt sector în cazul Bucureștiului), competența va fi cea de la domiciliul pârâtului.
Buna ziua,unul este in Bucuresti iar celalalt in nordul tarii!Mai nou se dau sms/telefoane ca voi suporta consecinte ca am plecat din casa!ba platire nu stiu ce pensie de intretinere etc.Apartamentul si alte bunuri au ramas unuia doar,nici atunci nu era minor sau copil sub 18 ani sau la studii.Copilului i-a fost cumparat apartament si dotat cum a vrut el la acea data de catre unul din soti doar ba mai mult intretinut pina nu demult .De la separare sa dat de multe ori bani pentru sa zicem intretinere,dar de fiecare data nu a fost suficient.Pe perioada casnicei lipsa de comunicare si ignoranta au fost 2 factori cheie ce a dus si la aceasta separare nu spun altele decit asta!
Da divort ,sint posibile ceva pretentii dupa circa 9 ani ?Multumesc ptr raspuns dvs.
Buna seara!Cineva cu informatii ref penutimul meu raspuns?Multumesc frumos
La ce va referiti cand ziceti pretentii ?
Nu ati divortat nici acum ?

Alte discuții în legătură

eu sufar de o boala psihica, de fapt de mai multe. ... cna2002 cna2002 Buna ziua. Eu sufar de o boala psihica, de fapt de mai multe. Am tulburare schizo-afectiva, tulbulare bipolara, depresie cronica, anxietate puternica. si am ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara stabilita fix de sot la divort ContSters373704 ContSters373704 Buna ziua, am divortat in 2014 dec si fostul sot mi-a acordat nu mie ci copilului sau o pensie de 6 mil desi inainte dadea 7 si mai ajuta si cu ... (vezi toată discuția)