Buna dimineata, sunt in divort ,abia in februarie am prima infatisare ,insa sunt o persoana cu servici si cu certificat de handicap accentuat. Sunt bolnava ,in prezent fac citostatice ,insa mai am si alte diagnostice,precizec ca sunt casatorita de 5 ani si 4 luni ,si in acest timp m-am imbolnavit. Doresc sa stiu daca am dreptul la pensie alimentara, si care ar fi conditiile. va multumesc si ast rasp dvs.
Intrucat boala a fost dobandita in timpul casatoriei, aveti dreptul la pensie de intretinere de la sot.
Este interesant de stiut care este calitate dvs procesuala in actiunea de divort?
- Daca sunteti reclamant si nu ati solicitat pensie de intretinere in actiunea introdusa puteti solicita acest lucru la primul termen, adica sa va completati actiunea.
- Daca sunteti parat , depuneti la primul termen cerere reconventionala si solicitati plata pensiei de intretinere.
da, aveti dreptul la pensie de intretinere, dar trebuie obtinuta in procesul de divort si trebuie sa va comunicati concret si pretentiile, adica, sa faceti referire si la suma care ati dori s-o obtineti.
conform art. 41 c. fam., sotul aflat in nevoie din pricina incapacitatii de munca , survenita in timpul casatoriei, poate solicita de la sotul sau intretinere.
trebuie aratat acest fapt, si anume ca incapacitatea de munca a survenit in timpul casatoriei. de asemenea, daca incapacitatea este totala sau partiala, temporara sau permanenta si cum o probeaza.
am dat un mesaj mai devrema azi, referitor la pensia alimentara .Sunt o persoana cu servici - muncesc ca si economist la spit jud din orasul meu am un salariu de 820 lei , am un certificat cu grad de handicap ACCENTUAT- de acolo 230 lei , sufar de LIMFOM MALIGN NON HODKIN( CANCER LINFATIC)-in momentul de fata fac citostatice,el a bagat divort in timp ce faceam tratament cu citostatice( merg la spit fundeni sa le fac), sotul are un salariu de 1050 lei . Voiam sa stiu sigur daca pot baga la prima infatisare si pentru pensie alimentara si cam cat dureaza procesul de pensie alimentara.Momentan nu mi pot permite avocat,de aceea insist sa va intreb ca sa pot face eu inceputul si pe parcurs sa pot pune si avocat,spitalele si medicatiiile sunt f scumpe,si.... faptul ca intru in tribunal imi da niste emotii f puternice. Astept rasp dvs sa ma invatati,daca se poate baga pensie alimentara - precizez ca sotul meu nu tinea cont ca fac cure de citostastice si ma batea asa ca,acesti bani ar fi bineveniti pt mine. va multumesc
Alte discuții în legătură
Explicatii divort
georgianagh
va rog frumos ajutatima si pe mine,daca sotul a parasit domiciliul conjugal de 3 ani de zile traind in concubinaj cu altcineva si vrea sa bage divort acum,dar ... (vezi toată discuția)
Divort
ContSters128285
Sotul meu a inaintat divort dupa 12 ani . In timpul casniciei m-am imbolnavit si sunt incadrata cu handicap gradul 2 accentuat cu pensie de 234 lei. Sotul meu ... (vezi toată discuția)