Conform prevederilor Codului familiei, inca in vigoare, sotii, dupa desfacerea casatoriei isi datoreaza obligatii!
Sotul meu a inaintat divort dupa 12 ani . In timpul casniciei m-am imbolnavit si sunt incadrata cu handicap gradul 2 accentuat cu pensie de 234 lei. Sotul meu in ultima perioada nu a contribuit material la sprijinul meu , toate cheltuielile fiind suportate de catre parintii mei . As dori sa stiu daca el are obligatia de a ma sprijini material si in ce masura acest lucru m-ar ajuta la castig in procesul de divort inclusiv cheltuieli de judecata cerute de sot in divort. As dori sa stiu daca dupa divort sotul este obligat la o anumita pensie de intretinere . Din cauza bolii si a lipsei sprijinului material din partea sotului locuiesc cu viza de flotant la parintii mei deoarece sotul meu a plecat in strainatate dar in CI am domiciliul in casa detinuta de soacra mea unde am locuit pana la plecarea sotului meu in strainatate ... am dreptul sa frecventez domiciliul din CI unde am toate lucrurile inclusiv cele personale .... VA MULTUMESC
~ final discuție ~