avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna dimineata, sunt in divort ,abia in februarie am prima infatisare ,insa sunt o persoana cu servici si cu certificat de handicap accentuat. Sunt bolnava ,in prezent fac citostatice ,insa mai am si alte diagnostice,precizec ca sunt casatorita de 5 ani si 4 luni ,si in acest timp m-am imbolnavit. Doresc sa stiu daca am dreptul la pensie alimentara, si care ar fi conditiile. va multumesc si ast rasp dvs.
Pe langa ajutorul in temeiul dizabilitatii de care suferiti , daca s
i sotul v-a cauzat vreo suferinta organica , sau chiar una cu o cauza psihologica , beneficiati de pensie de intretinere, dupa cum au precizat si colegii mai sus .
Ioana, chiar daca are acelasi venit cu sotul? Eu nu am avut astfel de cauze, imi pare insa ca sunt multe de dovedit: ca a suferit din cauza lui (exista ceva dovezi ale batailor?), ca nu-i ajung banii (platiti banii pe medicamente legal?) etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii divort georgianagh georgianagh va rog frumos ajutatima si pe mine,daca sotul a parasit domiciliul conjugal de 3 ani de zile traind in concubinaj cu altcineva si vrea sa bage divort acum,dar ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters128285 ContSters128285 Sotul meu a inaintat divort dupa 12 ani . In timpul casniciei m-am imbolnavit si sunt incadrata cu handicap gradul 2 accentuat cu pensie de 234 lei. Sotul meu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru fosta sotie Flory_28 Flory_28 Buna ziua! Incerc sa-l ajut pe fratele meu intr-o problema si am nevoie de o consiliere din partea d-voastra. Fratele meu a fost casatorit in anul 2006 timp ... (vezi toată discuția)