avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat din oficiu in proces contra statului
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat din oficiu in proces contra statului

Buna ziua.

Pot primi avocat din oficiu sau se asigura doar daca esti acuzat?

In urma cu putin timp am urmat o procedura de fertilizare in vitro, iar o parte din embrionii rezultati au fost congelati. Intre timp clinica a renuntat la aceasta procedura pentru ca le-au plecat medicii iar eu nu mai pot transfera embrionii, conform legislatiei din Ro. Am facut cerere la Agentia de Transplant, aceasta fiind procedura legala daca se doreste mutarea embrionilor la alta clinica. Nu se poate decat daca ambele clinici au autorizatii. Dar cand am facut eu procedura era autorizata, ce vina am eu?!
Am discutat cu un avocat, inteleg ca exista precedente, in special legate de cazul Sabyc, problema este ca mi-a cerut 2000 de euro "pentru inceput"(sa faca niste scrisori de intampinare) ori eu nu am acesti bani.

Daca deschid proces, inteleg ca ma pot reprezenta singura, dar lucrez in invatamant, deci cunostintele mele juridice sunt minime, presupun ca e inutil.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 22:45, 3 Martie 2014
puteti face o cerere de ajutor public judiciar in acest sens, insa sunt reduse sansele sa vi se admita. :(
Multumesc pentru raspuns.
Am vreo sansa sa ma reprezint singura? Sunt mari cheltuielile de judecata in caz ca pierd?
Ma bazez pe hotararile date in cazurile precedente, desi, daca inteleg corect, legea din Ro nu tine cont de precedente.
Instantele sunt obligate sa tina seama de hotararile date in cazurile de acelasi gen. Practica instantelor este obligatorie. Cat despre cheltuieli depinde de situatia cazului in sine. Nu va pot aprecia o anumita suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere fiv cbcr cbcr Buna ziua, Am citit despre dreptul angajatelor la 3 zile libere pentru procedurile de fertilizare in vitro. Am o intrebare in acest sens: daca procedura se ... (vezi toată discuția)
Legalitatea fertilizarii in vitro JParice JParice Buna ziua.Intru direct in subiect.Fostul Ministru al Sanatatii, Balzac, care nu are absolut nimic in cap a dat un ordin prin care a nenorocit sute de femei ... (vezi toată discuția)
Premierã în justiþie! fãrã nicio lege în domeniu, o femeie a fost declaratã mamã naturalã a copiilor nãscuți de sora ei  Avocat Lăzăruţiu Lucian Avocat Lăzăruţiu Lucian O femeie care nu a mai putut naşte copii din cauza unor probleme de sănătate, a fost recunoscută ca mamă naturală a doi gemeni concepuţi de femeie şi ... (vezi toată discuția)