avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere FIV
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere FIV

Buna ziua,

Am citit despre dreptul angajatelor la 3 zile libere pentru procedurile de fertilizare in vitro. Am o intrebare in acest sens: daca procedura se realizeaza in strainatate si e vorba doar de un transfer de embrioni congelati (pentru punctie care s-a facut anul trecut, mi-am luat concediu de odihna obisnuit in timpul procedurii), am dreptul la cele 2 zile pentru transferul de embrioni? Si ca dovada, eu voi primi raportul medical de la clinica respectiva, care este in engleza + lb tarii respective, poate fi acesta echivalat cu o scrisoare medicala, cum scrie in lege? Eu sunt angajata si rezidenta in Romania. Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2022
cbcr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 25 Iulie 2022
Salariatele care urmează o procedură de fertilizare «in vitro» beneficiază anual, de un concediu de odihnă suplimentar, plătit, de trei zile care se acordă după cum urmează:
a) 1 zi la data efectuării puncţiei ovariene;
b) 2 zile începând cu data efectuării embriotransferului.

Cererea privind acordarea concediului de odihnă suplimentar va fi însoţită de scrisoarea medicală eliberată de medicul specialist, în condiţiile legii.

Raportul medical poate fi echivata cu o scrisoare medicala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! cele 2 zile libere acordate pt embriontrasfer pot ... DSimo DSimo Bună ziua ! Cele 2 zile libere acordate pt embriontrasfer pot fi luate consecutiv ,una după alta ? Una în ziua embriontransferului și cea dea doua a doua ... (vezi toată discuția)
Buna! in cazul concediului suplimentar pentru efectuare fiv acesta ... Dana Iles Dana Iles Buna! In cazul concediului suplimentar pentru efectuare FIV acesta se acorda o singura data pe an, sau poate fi acordat la fiecare embriotrasfer (chiar daca ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu in proces contra statului ltmocanu ltmocanu Buna ziua. Pot primi avocat din oficiu sau se asigura doar daca esti acuzat? In urma cu putin timp am urmat o procedura de fertilizare in vitro, iar o ... (vezi toată discuția)