avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire parinti

Buna seara,
Parintii mei vor sa-i dea casa fratelui meu, dar sa ramana a lui dupa moartea lor. Ce acte ar trebui sa faca ca dupa moartea lor sa mosteneasca numai el. Fratele este casatorit, iar sotia lui il tot ameninta ca vrea sa divorteze, asta nu s-a intamplat, dar nu se stie!
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 19:17, 13 Martie 2014
Sa-I faca o donatie cu clauza de intretinere viagera. Sotia nu va avea nici un drept asupra imobilului atata timp cat fratele va fi singurul mentionat in contractual de donatie....
Buna ziua,
Contractul de donatie poate fi atacat?
Multumesc!
Orice contract poate fi "atacat".Sansele de a fi reziliat sau anulat sunt diferite, in functie de mai multe aspecte.
Buna seara,
Cam cat costa sa faci un contract de donatie cu clauza de intretinere viagera? dar un contract de vanzare cumparare?
Multumesc!
Buna ziua,
Pentru donatie trebuie cadastru si intabulare?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Actul de donatie poate fi atacat/conestat in instanta? sandu_valentin sandu_valentin Am o mare dilema....suntem trei frati (cel mai mic sunt eu) iar parintii ar dorii sa-mi faca act de donatie pe apartamentul in care locuiesc dumnealor,ca dupa ... (vezi toată discuția)
Testament alexandro alexandro Ma interesez pentru o ruda de la tara. Are 5 copii. Primii 4 sunt mari si fiecare la casa lui. Aceasta ruda a mea doreste sa lase mostenire casa si terenul ... (vezi toată discuția)
Contestare act de donație Deea68 Deea68 Buna ziua. As avea si eu o întrebare,părinții mei au făcut un act de donație in favoarea fratelui meu pt apartamentul al cărui sunt proprietari si in ... (vezi toată discuția)