avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare act de donație
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare act de donație

Buna ziua. As avea si eu o întrebare,părinții mei au făcut un act de donație in favoarea fratelui meu pt apartamentul al cărui sunt proprietari si in care locuiesc toti 3. Care este procedura de a ataca si demonstra,ca fratele meu nu își îndeplinește cerintele impuse in actul de donație,deoarece peste puțin timp se va muta lăsându-i singuri cu probleme economice si de sănătate. Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:49, 5 Noiembrie 2019
Care cerințe, mai exact?
Trebuie sa aibă grija de ei si de locuința pana la moartea lor

raluk0207 a scris:

Care cerințe, mai exact?

A fost un contract de donație cu clauza de întreținere sau de uzufruct viager?
Cred, cu clauza de întreținere,dar nu sunt sigura. De ce,care ar fi diferența? Una se poate contesta si alta nu?
Păi diferența ar fi ca in cazul donatiei cu uzufruct viager, nu ai alta obligație decât să îi lași pe donatori să folosească imobilul. Mai exact, atât timp cât fratele dvs nu i-a dat pe părinți afara din casă, si-a executat toate obligațiile contractuale.
În cazul donatiei cu întreținere, ar trebui să faceți dovada faptului că fratele nu le asigura cele necesare părinților. Însă asta revine donatorilor. Dvs sunteti un terț, care nu are nicio calitate in raport cu actul.
Dacă, în calitate de fiica, prin această donație vi s-a încălcat rezerva succesorala, puteti solicita reductiunea, dar doar după decesul părinților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doar un copil are dreptul la mostenire? emilia_07 emilia_07 Eu stau in aceeasi casa cu parintii mei, cu sotul meu si 2 copii. Fiecare are baie, bucatarie, 2 camere , iar parintii mei au in plus fata de noi o bucatarie. ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă act de donație dupa moartea parintilor? ndrrl ndrrl Buna ziua. Sotul meu a facut un act de donatie cu soacră-mea ca dupa moarte sa ii ramana casa. Actele pe cine trebuie sa iasa: pe el sau pe ea? (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, vreau sa-l despagubesc pe fratele meu pentru casa care ne va ramane noua dupa moartea parintilor. Ce fel de acte trebuie sa facem? O sa-i dau o ... (vezi toată discuția)