Buna ziua. As avea si eu o întrebare,părinții mei au făcut un act de donație in favoarea fratelui meu pt apartamentul al cărui sunt proprietari si in care locuiesc toti 3. Care este procedura de a ataca si demonstra,ca fratele meu nu își îndeplinește cerintele impuse in actul de donație,deoarece peste puțin timp se va muta lăsându-i singuri cu probleme economice si de sănătate. Va Multumesc
Păi diferența ar fi ca in cazul donatiei cu uzufruct viager, nu ai alta obligație decât să îi lași pe donatori să folosească imobilul. Mai exact, atât timp cât fratele dvs nu i-a dat pe părinți afara din casă, si-a executat toate obligațiile contractuale.
În cazul donatiei cu întreținere, ar trebui să faceți dovada faptului că fratele nu le asigura cele necesare părinților. Însă asta revine donatorilor. Dvs sunteti un terț, care nu are nicio calitate in raport cu actul.
Dacă, în calitate de fiica, prin această donație vi s-a încălcat rezerva succesorala, puteti solicita reductiunea, dar doar după decesul părinților.