avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

in 2013 angajatorul sustine k am avut 9n zile concediu de odihna mai mult decat perioada legala si doreste ca in acest an concediul meu sa fie cu 9 zile mai mic. este legal mai ales ca nu doreste sa imi acorde c.o. in prima jumatate a anului2014?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 4 Iunie 2014
Nu se compenseaza concediidle de odihna intre ele.

Daca ati efectuat mai multe zile de CO in 2013 si ati primit indemnziatia aferenta, atunci va trebui sa restituiti cota-parte din indemnizatie aferenta zilelor de Co efectuate in plus.

Concediul de odihna este acordat in baza unei programari individuale sau a unei programari colective efectuate de angajator impreuna cu salariatul sau, dupa caz, cu sindicatul ori reprezentantii salariatilor
Din programul pe anul trecut reiese ca am avut 22 de zile de concediu. In CIM sunt trecute 21 de zile, iar in lunile nov si dec 2013 am fost in CM. Totodata am lucrat in timpul anului 2013, 7 zile din cele 12 sarbatori legale fara sa primesc spor la salariu sau recuperare. Mentionez ca sunt 22 de zile in acte intrucat programul meu era 2 zile cu 2 zile iar la perioadele de concediu au adaugat si unele zile libere iar eu fara sa imi dau seama am semnat 2 cereri de CO cu acele perioade desi verbal intelegerea intre mine si conducere a fost liber plus zile de concediu.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
mosu1907, utilizator
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
g) incalcarea de catre angajator a prevederilor art. 139 si 142, cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.

2. Este si greseala dvs ca nu ati fost atent cand ati semnat acele cereri de CO. Insa aceasta situatie poate fi solutionata amiabil in urma unei discutii cu conducerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna retierika retierika Are dreptul un salariat angajat in luna iulie 2013,să beneficieze de concediu de odihnă , până în decembrie 2013 ? E adevărat că trebuie să ai 11 ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ContSters304388 ContSters304388 buna ziua, Firma unde lucrez ne obliga sa stabilim zilele pe luni cand dori sa luam concediu, mai mult decat atat, ni se precizeaza ca in perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu de crestere copil? Viorel-Gabriel Viorel-Gabriel Buna ziua. Am nevoie de o solutie legala cu privire la o problema privind concediul de odihna.Sunt bugetar,in cadrul MAI, din 2003, cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)