avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFA dupa ccc de la 1 an pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFA dupa ccc de la 1 an pana la 2 ani

Buna ziua
Sunt in ccc pana la 1 an, dar as dori sa raman acasa pana la 2 ani. Stiu ca tb sa solicit acest lucru in scris la angajator si urmatorul an este considerat concediu fara plata.
Daca imi deschid un PFA si realizez venituri (independent de angajator), pot beneficia de stimulentul de insertie?

Multumesc
JVG
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:43, 4 Martie 2014
1. Perioada de concediu fara plata pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 2 ani este vechime in munca si in specialitate.

2. - Fiind vorba de un concediu fara plata, in acest timp nu puteti obtine venituri profesionale (din prestarea unei activitati).
- Venitul din activitatea de PFA este un venit profesional.

3. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an si obtineti venituri profesionale inainte de a implini copilul 1 an (fie din salarii, fie din activitatea de PFA) puteti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Dar in aceasta perioada nu puteti beneficia de concediu fara plata pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani ci de un concediu fara plata obisnuit pe care il solicitati de la angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil radmihaela radmihaela Sunt in concediu ingrijire copil, si vreau sa mi deschid P.F.A, cum pot face fara sa pierd bani de la stat? Pot sa solicit reluarea activitatii si primesc ... (vezi toată discuția)
Asistent personal si stimulent insertie alinacaragea alinacaragea Sunt insarcinata si am CIM ca asistent personal pe termen nedeterminat. Daca dupa nastere optez pentru continuarea seviciului, si se intampla ceva cu persoana ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa in cic biasabou biasabou se poate infiinta un pfa cand esti in indemnizatie crestere copil? In sensul cumularii veniturilor pt o indemnizatie viitoare mai mare. Mentionez ca am optat ... (vezi toată discuția)