avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INFIINTARE PFA IN CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INFIINTARE PFA IN CIC

se poate infiinta un pfa cand esti in indemnizatie crestere copil?
In sensul cumularii veniturilor pt o indemnizatie viitoare mai mare.
Mentionez ca am optat pt 2 ani si copilul a implinit un an .
Cel mai recent răspuns: biasabou , utilizator 20:32, 3 Decembrie 2012
Este posibil dar ctivitatea PFA trebuie suspendata in prima zi cand se intra in concediu de maternitate / sau o inregistrati fara activitate pentru a nu produce venituri respectandu-se prevederile OUG 148/2005.

Trebuie achitate contributia de 0,85% ptr concedii si indemnizatii in afara de 16% si 5,5%pentru a lua in calcul si veniturile de pe PFA in calculul indemnizatiei de crestere copil

Puteti beneficia, atat ca salariata cat si ca PFA, de concediu medical de boala obisnuita si de concediu de maternitate
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
ContSters82289, utilizator
1. In timp ce sunteti in CCC nu puteti obtine venituri din activitatea de PFA deoarece vi se supenda plata indemnizatiei pentru CCC.

2. - Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani iar copilul a implinit 1 an puteti sa solicitati stimulent de insertie daca incepeti sa aveti venituri din activitatea de PFA.
- Stimulentul de insertie, de 500 lei lunar, se acorda pana implineste copilul 2 ani.
- Adica veti beneficia si de venituri profesionale (salariu si/sau venituri din PFA) si de stimulentul de insertie.

va multumesc frumos.....atunci merita sa-mi pastrez indemnizatia care e oricum sigura in vremurile astea grele .......am mai intrebat si mi s-a spus ca ar trebui platiti si un min de 232 la pensii pe langa contributiile mentionate........asa mai bine renunt.......
Va doresc o seara frumoasa si vreau sa va felicit pentru implicarea dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal si indemnizatia de crestere a copilului cristinaxxx cristinaxxx buna ziua! sotul meu are un pfa din mai 2009 si in ultiile 12 luni a realizat venituri impozabile.are toate platile si impozitele la zi. eu sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului acordata tatalui AndreiDI AndreiDI Daca mama nu are contract de munca, nu este nici in somaj, somajul ei incetand in martie 2012 si de la acea data nu mai realizeaza venituri, se mai poate cere ... (vezi toată discuția)
Concediu si stimulent maria85maria maria85maria Buna ziua.Am nascut in 26 .05.2013,am optat pt.ccc 2 ani,dupa 4 luni m-am intors la munca ,dar in alta parte,in invatamant,alt contract care e pe perioada ... (vezi toată discuția)