se poate infiinta un pfa cand esti in indemnizatie crestere copil?
In sensul cumularii veniturilor pt o indemnizatie viitoare mai mare.
Mentionez ca am optat pt 2 ani si copilul a implinit un an .
Este posibil dar ctivitatea PFA trebuie suspendata in prima zi cand se intra in concediu de maternitate / sau o inregistrati fara activitate pentru a nu produce venituri respectandu-se prevederile OUG 148/2005.
Trebuie achitate contributia de 0,85% ptr concedii si indemnizatii in afara de 16% si 5,5%pentru a lua in calcul si veniturile de pe PFA in calculul indemnizatiei de crestere copil
Puteti beneficia, atat ca salariata cat si ca PFA, de concediu medical de boala obisnuita si de concediu de maternitate
1. In timp ce sunteti in CCC nu puteti obtine venituri din activitatea de PFA deoarece vi se supenda plata indemnizatiei pentru CCC.
2. - Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani iar copilul a implinit 1 an puteti sa solicitati stimulent de insertie daca incepeti sa aveti venituri din activitatea de PFA.
- Stimulentul de insertie, de 500 lei lunar, se acorda pana implineste copilul 2 ani.
- Adica veti beneficia si de venituri profesionale (salariu si/sau venituri din PFA) si de stimulentul de insertie.
va multumesc frumos.....atunci merita sa-mi pastrez indemnizatia care e oricum sigura in vremurile astea grele .......am mai intrebat si mi s-a spus ca ar trebui platiti si un min de 232 la pensii pe langa contributiile mentionate........asa mai bine renunt.......
Va doresc o seara frumoasa si vreau sa va felicit pentru implicarea dumneavoastra.