avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu si stimulent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu si stimulent

Buna ziua.Am nascut in 26 .05.2013,am optat pt.ccc 2 ani,dupa 4 luni m-am intors la munca ,dar in alta parte,in invatamant,alt contract care e pe perioada determinata 20 iunie 2014.Aici mi s-a spus ca beneficiez de concediu de odihna 30 de zile chiar daca expira cim,insa eu vreau sa stiu mai clar cand pot depune actele pt stimulent ,tinand cont ca tatal copilului nu si-a luat luna aia de ccc si daca mai am dreptul la stimulent aflandu-ma in concediul de odihna?iar dupa acest concediu de odihna,si stimulent pot reveni la ccc?Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: maria85maria , utilizator 19:56, 4 Aprilie 2014
1. Perioada de concediu de odihna vi se poate acorda numai in interiorul perioadei in care este valabil contractul individual de munca (CIM).

2. Perioada de concediu de odihna este asimilata perioadei de obtinere de venituri salariale asa ca pe perioada de concediu de odihna puteti beneficia de stimulentul de insertie.

3. Actele pentru stimulentul de insertie se depun in momentul in care puteti face dovada ca aveti venituri din salarii.
Dar numai dupa ce implineste copilul un an pot depune actele pentru stimulent??Intre timp peste cateva luni pot renunta la stimulent si sa ma intorc in ccc?Multumesc mult!
1. Deoarece ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani puteti beneficia de stimulentul de insertie daca supendati indemnizatia pentru CCC si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.

2. Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie tot dupa ce implineste copilul 1 an.

3. Daca intre timp doriti sa reluati plata indemnizatiei pentru CCC puteti sa o faceti daca suspendati plata stimulentului de insertie.

4. Pentru toate cele de mai sus va adresati Primariei, unde ati depus actele pentru indemnizatie pentru CCC.
Multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la munca inainte de implinirea celor 2 ani optati pt ccc! denisa25 denisa25 Buna ziua! Am nascut in data de 19 .10.2012. Am optat pentru 2 ani la CCC. Ar trebui sa ma intorc la munca in data de 19 .09.2014.sunt nevoita sa ma ... (vezi toată discuția)
Asistent personal si stimulent insertie alinacaragea alinacaragea Sunt insarcinata si am CIM ca asistent personal pe termen nedeterminat. Daca dupa nastere optez pentru continuarea seviciului, si se intampla ceva cu persoana ... (vezi toată discuția)
Ccc sau stimulent de insertie? hgabi hgabi Daca vreau sa ma intorc la serviciu , desi sunt in CCC, am inteles ca pot beneficia de un stimulent de insertie in munca inainte de implinirea varstei de 1 an, ... (vezi toată discuția)