locuiesc cu tatal meu.trebuie sa facem succesiune dupa mama mea.si tatal meu vrea sa-mi doneze mie partea lui de mostenire pt ca stau cu el si am grija lui(eu mai am 3 frati care stau fiecare la casa lor).cum trebuie sa procedez mai bine ca sa nu-mi poata fi atacata mostenirea in caz de proces?sa fac un testament cu tatal meu?va multumesc anticipat fff mult!
asta se intelege de la sine.si dupa decesul lui?cum trebuie sa procedez ca sa se faca impartirea in vre-un fel si sa-mi pot face intabulare,bransament etc?va multumesc foarte mult pt raspuns si imi cer scuze pt insistenta dar sunt intr-un moment foarte tensionat cu ceilalti frati si doresc sa stiu la ce sa ma astept pe viitor.va multumesc inca odata.o zi buna!si inca o intrebare.ce este mai bn sa fac?vanzare-cumparare sau donatie autentificata la notar?ce este mai solid?
Incheiati un contract de intretinere, contact prin care va asumati o obligatie de a face( constand in efectuarea unor prestatii necesare intretinerii sau ingrijirii pe o perioada determinata sau pe durata intregii vieti a persoanei ce urmeaza a fi intretinuta ).
Contractul de vanzare- cumparare va putea fi desfiintat , in cazul in care pretul, element ce tin de esenta acestui act, nu a fost platit ( ori nu este sincer, real si serios ).
Prin contractul de intretinere poate fi transmis dreptul de proprietate , catre o terta persoana.
Conform Codul civil in vigoare, acest contract poate fi cu titlu gratuit, netransmitandu-se , asadar , dreptul de proprietate, in aceasta forma.
Contractul de intretinere este perfectat in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute.
va multumesc mult.nu am prea inteles eu mare lucru dar am inteles de la dvs ca aceasta este cea mai buna forma de a ma pune pe mine si familia la adapost.daca mai aveti si alte sfaturi pt mine,le astept cu mare nerabdare.mentionez ca nu am avut pana acum nici o treaba cu legislatia juridica si de aceea pricep mai greu :-) va multumesc pt rabdarea acordata.o zi cat mai buna pt dvs.
Act
GCME
parinti mei au un apartament,tatal meu a avut un accident cerebral,si acum sau decis sa faca acte pe apartament nepoatei care are10 ani,.Cum pot sa i faca ... (vezi toată discuția)