avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACT

parinti mei au un apartament,tatal meu a avut un accident cerebral,si acum sau decis sa faca acte pe apartament nepoatei care are10 ani,.Cum pot sa i faca acte mentionand ca ei au 5 copii ,ca acesti copii sa nu poata strica actul nepoatei.Va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:16, 18 Martie 2010
Orice act ar incerca sa faca tatal dvs , acel act va putea fi atacat in instanta pentru a se cere anularea lui sau raportul (daca este donatie) pe motivul ca se incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari!
pentru a nu fi atacat actul de catre succesorii legali, imobilul ar trebui instrainat unui tert , prin act de vanzare-cumparare . ulterior acea persoana poate dona imobilul nepoatei .

sau daca pin instrainarea imobilului nu se incalca rezerva succesorala a succesorilor legali, adica in patrimoniul parintilor mai exista si alte bunuri ce le-ar putea mosteni succesorii , se parintii pot face act de vanzare-cumparare nepoatei , mentionand parintii acesteia ca procuratori de fonduri .
GCME a scris:

Va multumesc pentru raspunsurile acordate ,dar pentru solutionarea problemei va mai adresez unele intrebari.Parinti mei au un apartament care au decis sa ramana nepoatei.(are 10 ani)suntem 5 fratii pentru a nu fi atacat actul de catre ceilalti frati am inteles ca nu se poate face mare lucru.Acum va intreb, se poate vinde apartamentul sotului(tatal fetitei)fara ca frati sa poata ataca acest act sau trebuieste vandut unei alte persoane care nu este implicata in familie?Va rog sa _mi dati o solutie in care nu poate fi atacat actul de vanzare de catre frati.Va multumesc.


Avokitten a scris:

daca are loc vanzarea intre parinte si unul dintre copii sau daca are loc vanzarea dintre bunici si nepoti sunt portitze multe ca mostenitorii rezrvatari sa atace actul.


Va rog sa nu deschideti topicuri noi pentru a continua o discutie existenta. Folositi butonul "Raspunde".
va multumesc pentru raspuns ...dar totusi cum poate face un act care nu poate fi atacat de frati?
Nu prea exista un act inatacabil in conditiile in care este vorba de un minor de 10 ani.
Exista posibilitatea contractului de intretinere, care nu poate fi atacat, dar nu cu un minor, in nici un caz.

Alte discuții în legătură

Testament pentru nepoata danikka danikka Buna ziua, Parintii mei in urma cu 2 ani ne-au donat cate un apartament mie si fratelui meu. Fratele meu s-a suparat ca lui nu i-a facut vanzare-cumparare, ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ??? ContSters257326 ContSters257326 Buna ziua, doresc sa inchei un contract de intretinere pentru instrainarea unui imobil, contractul se va incheia intre mine si parinti. parintii vor sa ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala apoi contract vanzare ovidiumol ovidiumol Tatal meu are o fiica din prima casatorie si pe mine din a doua casatorie. Tata a mostenit o casa+teren => bun propriu, desi e mostenita in timpul ... (vezi toată discuția)