avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata pierderi de apã
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata pierderi de apã

Bună Ziua,
Stau într-un bloc cu 64 ap. și la parter sunt spații comerciale. Contorizarea cu apă este pe bloc cu ceas montat de vital, dar fiecare ap. are contor individual și la fel și magazinele.Citirea de la vital cu cea de la apartamente nu bate, existând o pierdere de n mc apă pe bloc. Întrebarea mea este următoarea: cum se plătește această pirdere de apă?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 21:33, 18 Ianuarie 2015
In sistem pausal. Se scad consumurile inregistrate de apometrele individuale din consumul inregistrat de apometrul principal si se imparte la numarul de persoane din scara. Astfel fiecarui apartament ii revine o suma in functie de cate persoane locuiesc la adresa respectiva.
Niciodata apometrele din apartamente nu o sa dea cu cel al furnizorului de apa, este diferenta intre clasele de precizie.Repartizaea acestor pierderi se va face in functie de cum stabiliti dumneavastra proprietarii, aveti in dreapta la "Documente utile" un model in care se pot face repartizarile acestor pierderi.
www.avocatnet.ro/content/con...
Modalitatea de repartizare supliment consum apa se realizeaza conform deciziei comitetului executiv al asociatiei de proprietari ,care poate dispune una dintre cele 4 variante care se practica
Care sunt cele 4 variante care se practică?
un sistem mixt care sa tina cont de consum, de cota parte indiviza si de numarul de persoane ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)
Verificare metrologica apometre apa rece - solutii florin555 florin555 Buna ziua, Avem o asociatie de proprietari mica (14 apartamente). Am avut pierderi mari la apa si s-a decis efectuarea verificarii metrologice a ... (vezi toată discuția)
Legislatie cu privire la calculul intretinerii cristina l munteanu cristina l munteanu buna seara tuturor vreau sa mi se spuna care este cadrul legal cu privire la problemele enumerate mai jos: 1. in cazul apartamentelor care nu au ... (vezi toată discuția)