avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 90,7 km/h in localitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

90,7 km/h in localitate

Pe scurt vreau sa va spun ca am avut 90.7 km/h in zona restrictionata la 60 km/h, deci cu 30.7 km/h, iar in codul rutier zice astfel:
- Constituie contraventii si se sanctioneaza cu 3 puncte-amenda depasirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv
-Constituie contraventii si se sanctioneaza cu 4 puncte-amenda depasirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv
Deci eu unde ma incadrez cu 30.7 km/h, deoarece viteza mea nu se incadreaza in nici unul dintre baremuri. :O
Va rog astept ceva lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:43, 23 Aprilie 2009
Sunt curios daca depaseati viteza cu 50,01 km/h ce se intampla?. In termen de trei luni cat dura suspendarea poate aflati ca la masurarea vitezei nu se iau in calcul zecimalele. Serios vorbind dumneavoastra va incadrati prima varianta 21 - 30km/h.
De vreme ce nu ati depasit viteza legala cu peste 31 de km/h ......ci pana in 31 km/h veti fi sanctionat cu 3 puncte amenda. Dar aveti posibilitatea sa contestati procesul verbal in 15 zile de la comunicare.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Trush a scris:

Stimate Domn,

Cel mai bine este sa intrebati agentul constatator, daca v-a dat el amenda, Succes!!

Cel mai bine este sa intrebati pe legiutorul care nu a facut legea de asa maniera incat sa nu existe asemenea pauze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda itp expirat eu1983 eu1983 Buna ziua , La o depasire de viteza, m-a oprit politistul si la verificarea documentelor s-a constatat ca aveam ITP-ul expirat . Am pe proces trecute 2 ... (vezi toată discuția)
Nedumerire amenda radar. mariuss_suciu mariuss_suciu Buna seara. Azinoapte, in timp ce conduceam dinspre Sebes spre Sibiu, in comuna CRISTIAN, am fost inregistrat de cei de la rutiera ruland cu viteza de 95km/h ... (vezi toată discuția)
Radar elaparaschiv elaparaschiv Buna ziua, astazi am primit acasa o instiintarea ca am depasir viteza legala. Dar nu precizaza sactiune si amenda pe care trebuie sa o platesc. Va rod imi ... (vezi toată discuția)