avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cine poate Achizitiona portofolii de credite incadrate ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cine poate Achizitiona portofolii de credite incadrate in categoria pierdere ?

Conform Legii 93 din 2009, privind instituțiile financiare nebancare, doar aceste instituții pot achizitiona portofolii de credite performante (sub 90 de zile intarziere). Intrebarea mea urgenta este: Cine are dreptul de a achizitiona celelelate categorii de credite, neperformante ? Ce legi guverneaza acest tip de achizitioanare ? Achiziționarea acestor credite neperformante este sinonima cu o cesionare sau nu ? Firmele de recuperare cu Activitate principala: 6499 alte intermedieri financiare au dreptul sa achizitioneze credite neperformante ? Pot ele cesiona credite neperformante ? Daca da, au ele dreptul de a solicita direct investirea creantelor achizitionate cu titluri executorii ?

Multumesc !

Alte discuții în legătură

Prescriptia extinctiva si calitate procesuala activa bog33 bog33 buna ziua si va rog cu un sfat daca se poate in 2006 am luat de la o banca credit cu buletinul 26000 lei, nevoi pers pe 10 ani cu o rata de 470lei si am ... (vezi toată discuția)
Titluri executorii? ginacoseru ginacoseru contractele de credit incheiate cu institutii financiare nebancare sunt titlurii executorii prin lege? stiam ca exista o ordonanta care prevede acest lucru dar ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta - sume datorate in baza unor hotarari judecatoresti executorii ContSters56041 ContSters56041 [b]Se pot cesiona in favoarea bancilor, pentru acoperirea partiala a unui credit in derulare, sumele datorate de debitori in baza unor titluri executorii = ... (vezi toată discuția)