avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesiune creanta - sume datorate in baza unor hotarari ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesiune creanta - sume datorate in baza unor hotarari judecatoresti executorii

Se pot cesiona in favoarea bancilor, pentru acoperirea partiala a unui credit in derulare, sumele datorate de debitori in baza unor titluri executorii = hotarari judecatoresti?
Concret, este vorba despre sume datorate de Ministerul Justitiei si ordonatorii secundari si tertiari de credite (curtile de apel, tribunalele) in baza unor hotarari judecatoresti investite cu formula executorie, pronuntate in materia drepturilor salariale restante in domeniul justitiei.
Se stie ca prin OUG nr.45/2010 a fost modificata OUG nr.71/2009, in sensul ca plata sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar se va face pe durata a 3 ani (2012,2013,2014), dupa ce initial, in anul 2008, plata sumelor sus mentionate trebuia efectuata in 3 transe ( martie 2008 = singura transa achitata, septembrie 2008 si martie 2009), ultimele 2 transe neifiind achitate pina in prezent, ca efect al unei esalonari a platii facuta unilateral de debitor (doar suntem intr-un stat de drept, nu ?!).

O a doua intrebare ar fi : Aveti cunostinta ca firme specializate in recuperarea creantelor sa accepte cesiunea de creanta cu privire la sume de bani prevazute in asemenea titluri executorii? Daca raspunsul este afirmativ, cunoasteti cu aproximatie procentul din suma nominala pentru care acestea ar accepta cesiunea?

Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 19:35, 6 Iunie 2010
Puteti incerca.
Aveti acest drept si de asemenea, cel ce ar putea sa cumpere are acest drept.
In rest, nu va ramane decat sa adresati o astfel de oferta catre cine doriti..
Va multumesc pentru incurajare!
[ link extern ]

Inclin sa cred ca bancile prefera sa declare creditul scadent si sa il cesioneze unei societati de recuperare, decat sa se complice cu cesionarea/cumpararea unei alte creante in vederea "recuperarii creditului neperformant".

Poate, "daca" s-ar intampla sa fie cesionata creanta dvs. unei societati de recuperari creante, acea societate ar fi dispusa sa faca o compensare...insa nu va ganditi ca v-ar face o favoare...cu siguranta conditiile v-ar dezavantaja intr-un fel sau altul.

Astfel cum a spus anterior si colegul @avocat_lascoschi, puteti incerca.:)
Ultima modificare: Duminică, 6 Iunie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale marianavacaru marianavacaru Care este ultimul act normativ care reglementeaza acordarea unor drepturi salariale cistigate printr-o hotarire judecatoreasca ? (vezi toată discuția)
Dobanda legala - restante salariale Radamante Radamante 1. Avem mai multe titluri executorii referitoare la restante salariale. 2. Instantele au stabilt ca sumele trebuie actualizate cu rata inflatiei. 3. Avand in ... (vezi toată discuția)
Referitor la oug nr.71/2009 mihami mihami Am o hotarare (drepturi salariale) investita cu formula executorie si pentru care am solicitat angajatorului (Primarului), prin cerere, punerea in executare ... (vezi toată discuția)